dissabte, 12 de febrer del 2011

El Consell Escolar ventila el seu reglament en un paripé


Les més de 300 esmenes presentades es van discutir en 25 minuts i es van rebutjar sense unanimitat per només 8 dels 40 membres de la permanent.

El màxim òrgan de participació de la comunitat educativa valenciana, que se suposa que és el Consell Escolar (CECVA), va aprovar ahir sense unanimitat el seu reglament en la nova comissió permanent. 

Dels 40 membres, amb un pes desequilibrat dels representants de l'Administració i la patronal, només 8 van votar a favor d'aquest text presentat pel seu president, Francisco Baila. 

Entre les propostes elaborades durant dies pels diferents sectors educatius com els sindicats CCOO i el STE-PV o l'organització de pares d'alumnes Gonzalo Anaya i d'estudiants (Faavem) -que actualment suposen en conjunt cinc vots-, s'havien presentat un poc més de 300 esmenes al document normatiu del president. 

En aquest, es poden llegir articles com que les intervencions "s'han de fer amb respecte i decor" va recordar el membre de CCOO, Luis García Trapiello. 

Malgrat l'elevat nombre d'esmenes, la sessió -la primera de la nova permanent- va començar a les 12 hores ja que en primera convocatòria, a les 11,30, amb prou feines havia assistit ningú. 

Els membres del CECVA van disposar únicament de 25 minuts per analitzar les mateixes i qui les havien interposat van haver de defensar en bloc, van assenyalar les mateixes fonts sindicals. 

Al final, es va aconseguir que a les 15,45 hores de divendres, quan va concloure la reunió, només estiguera una quinzena de membres. 

De fet, el reglament del recentment constituït Consell Escolar va quedar aprovat per 8 vots a favor i 9 abstencions

"Ha estat un paripé. Estem davant d'un problema de menyspreu del president d'aquest màxim òrgan de participació escolar per a qui com menys temps se li dedique, millor. No volen que hi haja paraules. Ha estat esperpèntic i això que es tractava d'aprovar-se una cosa purament tècnica. És el reglament funcional que no té continguts ideològics" va expressar García Trapiello. 

Per a l’STE-PV, que va emetre un comunicat, "la majoria política imposada pel PP al CEV aprova sense consens" aquest reglament el que "constata la situació de" coma induït "que queda". 

Baila ha convocat per al dilluns ple de l'òrgan, amb un reglament que ha estat aprovat però no publicat ni ha passat pels òrgans jurídics de la conselleria.

Frases d'amor

En vespres de Sant Valentí...


algunes frases d'amor


dedicades a Isabel



Si tingués una ploma i el mar fos el meu
tinter no m’arribarien les gotes per
escriure tot el que et vull.



De vegades em pregunto per què la meva
vida és tan bonica, però ara ja ho sé:
perquè Déu et va posar-hi.



Quan no s'estima massa no s'estima prou.
L'amor s'escriu començant sense saber què
es dirà i s'acaba sense saber què s'ha dit.

Tres premiats al I Concurs Nacional de Fotografia “Gandia en el segle XXI”

El Jurat del Concurs Nacional de Fotografia “Gandia en el segle XXI” ha donat a conéixer que el guanyador de la primera edició d’aquest concurs ha estat el fotògraf Pedro Faus amb la seua obra “Col·legi Cavanilles”. El premi que ha aconseguit és de 1.500 euros.



La desició del jurat també ha determinat que el segon premi, amb una dotació de 900 euros, vaja cap al fotògraf Cesc Ortiz amb la seua obra “Del Tirant”

Per últim, el jurat ha decidit que el tercer classificat siga Borja Abargues, amb la seua obra “Simancas II”, que li aporta un premi en metàl·lic de 600 euros. 

El jurat del Concurs Nacional de Fotografia “Gandia en el segle XXI” ha estat format pels fotògrafs Natxo Francés, Juantxo Ribes, Salvador Gregori i Rafa Andrés, pel president de l’Associació de Fotògrafs de la Safor, Suso Morant, i pel director de Polítiques Culturals, Antoni Durà. Tots ells van decidir els premis per unanimitat. 

Cal recordar que aquest I Concurs Nacional de Fotografia “Gandia en el segle XXI” naix amb l’esperit de combinar la fotografia amb el nou urbanisme de la ciutat, sent el tema de les imatges els paisatges urbans de Gandia. Està previst que en els propers anys es repetisca aquest concurs per tal d’oferir una imatge de la renovació que la ciutat va vivint amb el pas del temps, de manera que en uns anys, hi haja tot un arxiu fotogràfic dels espais urbans de la ciutat. Els membres del jurat han destacat l’alt índex de participació d’aquesta primera edició i la gran qualitat de les imatges que els participants han presentat i que han fet molt complicat el procediment de selecció dels tres guanyadors que finalment s’han escollit. 

Per últim, està previst que en les pròximes setmanes s’organitze una exposició amb les imatges guanyadores, els accèssits i altres fotògrafs convidats que presentaran imatges de l’urbanisme de Gandia en la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

El Raval de Gandia celebra aquest cap de setmana la VIII edició del seu Porrat


Des del dissabte 12 a les 12 hores i fins diumenge a les 19 hores, els veïns del Raval gaudiran de tot un seguit d'activitats.

El Porrat del Raval, que se celebrarà aquest cap de setmana, està inclòs dins de la Ruta dels Porrats.

Aquesta és la huitena edició del porrat del Raval després d’uns anys parat. “És un dels porrats de Gandia que més tradició està adquirint en els darrers anys”.

Destaquen, com a principals novetats de l’edició d’enguany, les exposicions de motos i cotxes que hi haurà el dissabte i el diumenge, respectivament, i que passejaran pels carrers del centre de Gandia.

Com marca la tradició, el porrat se celebra el segon cap de setmana de febrer, coincidint pràcticament amb les celebracions del Dia dels Enamorats, motiu pel qual “hi ha algunes propostes relacionades amb aquesta temàtica”.

La programació del porrat començarà aquest dissabte, 12 de febrer, a les 12 hores, quan voltejaran les campanes de l’església de Sant Josep. Just després es llegirà el pregó, acompanyat amb els dolçainers, i s’inauguraran les tradicionals parades del porrat, que també contindran exposicions, tallers i jocs per a xiquets.

També el dissabte tindrà lloc, a la plaça del Prado, la concentració de motos organitzada per la Penya Vespa la Safor i Motos Clàssiques Club Safor, que faran una volta d’exhibició pels carrers del centre de la ciutat.

La Muixeranga