dijous, 3 de febrer del 2011

El dia 15, APAGADA GENERAL


ENDESA, IBERDROLA i FENOSA CELEBREN LA PUJADA DE PREUS DEL 11%.

ANEM A PASSAR del cabreig ALS FETS.


APAGADA GENERAL

DIA 15 DE FEBREREl DIA 15 DE FEBRER, DIA DEL CONSUMIDOR, apagada general d'electricitat a totes les llars a les 22 hores en senyal de protesta per la pujada abusiva que ENDESA, IBERDROLA i FENOSA han dut a terme en les seues tarifes elèctriques.¡POSA UNA ALARMA AL TEU MÒBIL, FES UNA CREU AL CALENDARI, ARA DESPRÉS SE'T VA A OBLIDAR!


L'única manera que tenim de lluitar dels consumidors contra aquestes pràctiques abusives, és amb mesures com aquesta. Per això, cal seguir aquesta iniciativa, que començarà a les 22 hores i durarà 30 minuts.AMB NOMÉS 30 MINUTS D’APAGADA DE TOTES LES BOMBETES, CUINES ELÈCTRIQUES I TOT EL QUE ES PUGA, A EXCEPCIÓ D'UNA DE ELLES PER VEURE, FAREM UN BUIT A LES SEUES ARQUES, I HAURAN D’ATURAR ELS SEUS TRANSFORMADORS.Així se’n recordaran DE TOTS ELS QUE ENS ESTAN robant!!!Si no som capaços de desendollar mitja hora per tal de tornar-los la bufetada als que ens estan asfixiant, potser és que llavors tenim el que ens mereixem.

Porrat de Sant Blai a Potries.

 
Punxa ací per descarregar el programa del Porrat de Sant Blai de 2011 a Potries.

El dia de Sant Blai

El dia 3 de febrer, és tradició a tot El País Valencià, la celebració del dia en honor al màrtir Sant Blai.

Segons conta una de les tradicions, Sant Blai era un màrtir que un dia va veure com un llop, davant la impotència de l'amo, es menjava una ovelleta. Conta la història que Sant Blai ordenà el llop que soltara l'ovella i aquest l'obeí. L'amo premià el màrtir amb menjar.

Altra de les històries que plenen aquesta tradició és la que conta que aquest home va salvar un xiquet que s'havia atragantat amb una espina de peix.

Se`l considera, per tant, el Sant del mal de gola i del menjar en general.

Fóu un home que patí, a més, un gran martiri; conten que va ser torturat amb instruments de cardar llana i morí decapitat. L'església catòlica el considerà, aleshores, sant.


És tradició, en el seu dia, la benedicció dels aliments. A més a més, s'elabora aquest dia les coquetes de Sant Blai, la recepta de les quals adjunte a continuació:


200 gr. de segí
200 gr. de sucre
2 ous
Farina
La pell d’una llima ratllada


Elaboració:
Barregem els ous amb el sucre i afegim la llima ratllada i el sagí.
Afegim la farina poc a poc fins que la massa agafe prou consistència per a poder fer boletes.
Agafar porcions de massa i fer boletes que anirem posant en una placa de forn. Les aixafem una mica amb els dits. Hem de deixar prou espai entre coqueta i coqueta perquè durant la cocció ens augmentaran i es podrien quedar enganxades.
Si les volem decorar una mica podem fer un tall en forma d’estrella en mig de la coqueta o bé utilitzar un motlle amb una forma que ens agrade.
Les deixem coure al forn a 180º durant 15 minuts o fins que estiguin daurades.Fonts:
viquipèdia
www.elbonmenjar.com

La Muixeranga