dimecres, 18 de maig del 2011

Què passa si no votes?

L'exemple de les bicis a Ferrara

Article d'opinió de Xavi Blasco, aparegut al diari Micro.
Fa unes setmanes en un “Abierto” es debatia sobre el projecte de la bici en Gandia. Una de les contertúlies, a la qual li profese una gran admiració, Agustina Pérez, va defensar l’ús de les bicicletes en la ciutat com a mitjà alternatiu i posà com exemple la ciutat de Ferrara. Amb la passió que sempre defensa els seus arguments, Agustina recomanà visitar esta ciutat italiana, coneguda com la ciutat de la bicicleta, perquè amagava molts altres encants a banda d’un passat borgià comú.

Com que qualsevol excusa pot ser bona per a encetar un nou projecte em vaig proposar conéixer Ferrara.

I ara que ja ho he fet he de dir que, una vegada més, Agustina tenia raó. La ciutat es meravellosa i molt recomanable de visitar, però sense dubte la gran sorpresa va ser el vore centenars o milers de bicicletes circulant pels carrers, sense escoltar ni cotxes ni motos... S’ho imaginen? Jo fins que ho vaig vore en directe tampoc m’ho podia imaginar.

Em sume a la recomanació d’Agustina... i m’encantaria que algun dia la meua ciutat, Gandia, es semblara un poquet en questió de la bici a Ferrara. I per arribar ahi, el primer que hem de fer és creure-nos-ho.

Ah! i si algun dia ho aconseguim que no es preocupe Begonya Boluda, perquè arguments per als seus “abiertos” no li’n faltaran... per exemple allà en Ferrara el problema el tenen en com aparcar les bicicletes i que no molesten.

La Muixeranga