dimecres, 2 de març del 2011

Dissabte concentració per TV3 a Gandia

Per la llibertat d'expressió, per la unitat de la nostra llengua, per poder expressar públicament les nostres opinions, pel respecte a la pluralitat i a la llibertat d'informació.... Sí a la TV3 al País Valencià. Plantem cara.

DISSABTE 5 DE MARÇ A LES 18:30 h.

CONCENTRACIÓ A LA PLAÇA DE L'AJUNTAMENT DE GANDIA

 

"Coordinadora d'entitats de la Safor-Valldigna: Sí a la TV3"


Nova desgràcia a una instal·lació esportiva.


Ha tornat a passar: un menor va morir en un camp de futbol del municipi de la Mojonera (Almeria) al desplomar-se sobre ell una porteria, segons ha informat un portaveu de la Comandància.

L'accident, sobre el qual manté oberta una investigació la Policia Judicial de Roquetas de Mar, va tenir lloc a les 15,50 hores d'aquest dilluns en una instal·lació esportiva situada a la barriada de El Viso.

Segons les primeres dades, que seran remesos al Jutjat d'Instrucció número 3 d'El Ejido, l'adolescent, menor de 15 anys i de nacionalitat marroquina, s'estava gronxant del travesser de la porteria quan aquesta es va desplomar i li va caure damunt.

Fins al lloc s'ha desplaçat una UVI mòbil del servei d'emergències sanitàries del 061, que va evacuar la víctima fins a l'Hospital de Poniente, on va morir a causa de la gravetat de les lesions.


Corruptes fora!

En aquests moments, els partits polítics estan tancant les seues candidatures per a les eleccions municipals i autonòmiques de maig, però aquestes llistes podrien incloure centenars de polítics corruptes.

En lloc de presentar candidats amb una trajectòria responsable de servei públic, els líders d'alguns partits estan utilitzant buits legals i ambigüitats per incloure imputats per delictes associats amb la corrupció. Hi ha poderosos interessos econòmics que permeten que aquests polítics segueixen al poder, però si deixem clar que només els votarem si netegen les seues llistes i impulsen mesures contundents contra la corrupció, podríem forçar a combatre aquesta plaga i els seus desastrosos efectes sobre la vida pública, la economia i el medi ambient.

No tenim molt de temps. Enviem un missatge clar i atronador als partits polítics: no volem candidats corruptes en les llistes electorals. Signa avall per unir-te a aquesta urgent petició per unes eleccions netes i una acció eficaç contra la corrupció, i anima a fer-ho a tots els teus coneguts. Divendres, abans de la presentació de les seues candidatures, es lliuraran les signatures directament als principals partits, i a través dels mitjans de comunicació durant tota la campanya electoral.


 Aquesta no serà una batalla fàcil. La corrupció està ben arrelada en el nostre sistema polític. Així, 8 de cada 10 ciutadans pensen que les nostres institucions i representants polítics són corruptes, o molt corruptes. Però la magnitud del problema està assolint nivells alarmants. Així, l'any 2010 va tancar amb més de 700 investigacions obertes per casos de corrupció, com ara el suborn, la malversació de fons públics i el finançament il·legal de partits, que afecten a milers de funcionaris i càrrecs electes.

Desgraciadament, la resposta dels dirigents dels partits continua sent la de fer pinya, ignorant sovint les imputacions, i donant la culpa de tot als rivals. La confirmació de les candidatures de Francisco Camps a València i de l'actual alcaldessa de Grazalema són exemples recents de la manca de compromís polític en la lluita contra la corrupció.


Però la indignació popular està començant a bullir, i és precisament en períodes electorals on podem exercir una major influència sobre els partits polítics.

L'any passat, membres de Avaaz al Brasil van aconseguir impulsar una llei que prohibira als candidats corruptes a presentar-se a les eleccions. Al principi, gairebé tots van dir que seria impossible però, gràcies a l'esforç de molts, es va convertir en la campanya per Internet més gran de la història brasilera, aconseguint arrabassar el poder polític de les mans de lobbistes i interessos privats i retornar-se'l a la ciutadania.

Construïm un moviment anti-corrupció sense precedents. Junts podem convéncer els dirigents dels partits que tenen molt més a perdre si trien a candidats corruptes que si els exclouen de les seues llistes. Ha arribat el moment de donar-li un tomb a la corrupció al nostre país. Signa la petició urgent i corre la veu. Aquesta setmana Avaaz i Actuable la lliuraran directament als principals dirigents dels partits.


 Les recents mobilitzacions ciutadanes en el Mig Orient i el Magrib són un clar recordatori que quan ens unim i reclamem els nostres drets, podem aconseguir el que a primera vista sembla inabastable.

La Muixeranga