dijous, 14 d’abril del 2011

La demanda d'ensenyament en valencià duplica l'oferta

Escola Valenciana presenta la campanya de matriculació 2011-2012

 

L'entitat espera almenys 230.000 matriculacions en programes d'aquesta modalitat

 

Escola Valenciana ha presentat la campanya de matriculació per al curs 2011-2012 –Dóna-li l'oportunitat. Matricula en futur, matricula en valencià– on convida els pares a matricular els seus fills en línia en valencià, és a dir, en els Programes d'Immersió Lingüística (PIL) i els Programes d'Ensenyament en Valencià (PEV) “perquè són la millor opció per obtindre una capacitació lingüística òptima en les dues llengües oficials i en llengües estrangeres”, assenyalen des de l'entitat.

Escola vol arribar a les 230.000 matriculacions –en el curs actual n'hi ha 222.236 de registrades– en ensenyament en valencià tot i que assegura que se'n podria arribar a 420.000 si la conselleria d'Educació –el doble– oferira aquesta modalitat en tots els centres públics, concertats i privats del País Valencià, és a dir, els programes podrien arribar-hi al 55% de la població escolar.

Igualment, l'entitat denuncia la “manca de suport” del departament encapçalat per Alejandro Font de Mora a l'impuls a la matriculació en valencià i l'acusa de “reduir els recursos i personal destinat a aquest objectiu”.

La federació pretén informar directament a més de 10.000 famílies a través de cartes i sessions presencials amb la participació d'experts en educació acreditats per la Unitat per l'Educació Multilingüe, una iniciativa que combinarà amb els materials habituals de difusió i suport publicitari a la premsa i la ràdio.

A la campanya participen tres persones que recomanen estudiar en valencià pels seus beneficis amb vista al futur. Dues d'elles, Laura i Maria, són joves valencianes que actualment treballen a l'estranger, a la Xina i Irlanda, a les quals la matriculació en valencià els ha permés obrir la porta a les llengües. L'altra, Louise, és una professora de Manchester que ensenya anglés a l'escola d'ddiomes del Centre de Formació la Florida, a Catarroja, que matricularà els seus fills en valencià perquè vol que parle perfectament les tres llengües: valencià, castellà i anglés.

“Els alumnes matriculats en PEV i PIL acaben l'educació obligatòria amb un millor domini del valencià, el castellà i l'anglés. I no ho diem nosaltres perquè sí, està demostrat a diversos estudis que ha fet la pròpia conselleria d'Educació”, ha subratllat Vicent Moreno, president d'Escola.

 

16-A. Falten 2 dies

Acció Cultural vol també posar aquesta manifestació en la perspectiva dels més de 4 anys que dura la persecució econòmica i política del Govern de Francisco Camps contra la nostra entitat, des de que el gener del 2007 ens va obrir el primer expedient administratiu per les emissions de TV3. En aquest temps, hem aconseguit una mobilització ciutadana importantíssima que no només no s’ha reduït, sinó que ha augmentat, provocant esquerdes en el propi partit del Sr. Camps (només cal recordar els pronunciaments favorables a TV3 i a la ILP d’institucions valencianes governades pel PP tan importants com la Diputació de Castelló) i en el TSJ (sentència 170/2011 de 8 de febrer sobre els repetidors de Llosa de Ranes i Alginet que va provocar per primera vegada la divisió de la sala per la meitat), i de fet s’espera una assistència massiva a la mobilització del proper dissabte 16, així com la presència de personalitats del món de la cultura i de la política.

La Muixeranga