dissabte, 11 de desembre del 2010

La cimera del clima es tanca amb acords de mínims

Després del fracàs a Copenhaguen, els dos-cents estats participants han acordat a Cancún ajornar el protocol de Kioto i retallar les emissions
La cimera del canvi climàtic celebrada a Cancún (Mèxic) amb l'assistència de dos-cents països i organitzada per les Nacions Unides ha acordat ajornar el protocol de Kioto i retallar les emissions de gasos amb efecte hivernacle. La decisió, però, ha comptat amb l'oposició frontal de Bolívia, que s'ha quedat sola en la seua voluntat de bloquejar l'acord.   'Consens no significa unanimitat ni significa que una delegació vulga imposar el veto sobre la voluntat d'unes delegacions que tant han treballat', ha conclòs la presidenta de la cimera, la mexicana Patrícia Espinosa, després de dues setmanes de negociacions.   'És una nova era per la cooperació internacional en el canvi climàtic', ha dit satisfeta.

Terol passa una tempesta amb vents de 150 km / h en el seu repte a la Patagònia


Nico Terol continua amb el seu repte d'escalar el turó Gorra Blanca (un cim de 3.000 metres de gel i neu situada a la frontera entre Xile i Argentina), encara que s'ha trobat diversos obstacles en el camí. Les últimes informacions que arriben de l'expedició dirigida pel muntanyenc i presentador Jesús Calleja, de la qual forma part el pilot, apunten que les condicions climatològiques estan sent pitjors del que s'esperava.
Els expedicionaris es troben atrapats en un refugi en el qual estan resguardats d'un temporal amb vents propers als 150 km / h. Durant tota una jornada, en la qual estava previst el començament del temporal, Nico aprofitar per entrenar de cara al Mundial i va carregar, a més de la seva motxilla -d 'entre 25 i 30 quilos-, amb un trineu amb altres 40 quilos de pes.
Els participants de l'expedició preveuen quatre dies de temporal radical en un dels llocs més inhòspits del planeta i han de racionar les provisions.
Calleja va afirmar al seu bloc que "Nico s'acobla d'una manera fantàstica, és un tipus molt dur". "Vol demostrar que la seua ment supleix al seu cos i que amb decisió es pot amb tot. Sense dubte l'any que ve serà campió del món, té una determinació a prova de bombes", va concretar.

Parlant clar

La Muixeranga