dilluns, 10 de gener del 2011

La FIFA insisteix que Messi és el millor jugador


El davanter blau-grana s'endú una pilota d'or disputada amb dos companys d'equip: Xavi i Iniesta. És el segon any consecutiu que guanya el premi
La incògnita s'ha resolt. Lionel Messi ha revalidat la consideració de millor jugador del món. Tres jugadors blau-grana han estat finalistes i tots tres es van formar al planter del Barça. És també un premi a la Masia, un model de club que ha arribat a la màxima expressió del futbol de la mà de Guardiola, que ha estat el responsable de lliurar la pilota daurada i ha utilitzat el català en la seva intervenció.
Tots els rumors previs a la gala de la FIFA apuntaven a Xavi o Iniesta com a candidats amb més possibilitats. La sorpresa s'ha escampat quan Josep Guardiola ha obert el sobre que guardava el nom del guanyador i ha llegit el nom de Lionel Messi.
Fins a la passada edició, aquest premi el lliurava la revista France Football però, a partir d'aquest any, substitueix el FIFA World Player que la federació internacional atorgava en la seua gala anual.
A més de Xavi, Iniesta i Messi, que va guanyar aquest mateix trofeu l'any passat, l'associació de jugadors professionals ha inclòs Carles Puyol, Gerard Piqué i David Villa a l'onze ideal del 2010. També Pep Guardiola era candidat a rebre el premi a millor entrenador de l'any, però tal com ja es va anunciar aquest reconeixement ha estat per a José Mourinho.
No és la primera vegada que els tres finalistes de la pilota d'or són del mateix equip. L'any 1988 i el 1989 Van Basten, Gullit i Rijkaard, primer, i Van Basten, Baresi i Rijkaard, després, van ser nominats quan tots jugaven al Milan.

Un poc d'humor amb les jubilacions...

La Muixeranga