diumenge, 10 de març del 2013

Per l’escola pública!Encara que apartem per un moment qualsevol consideració ètica i només mirem l'educació des d'un enfocament fred i calculador, ens resultaria impossible negar que és el pilar fonamental del progrés d'una societat, ja que és el mitjà per desenvolupar el seu capital humà. En aquest sentit ningú hauria de dubtar que el cost de l'educació no és despesa, sinó inversió. I això és encara més cert, encara, en temps tan difícils com aquests pels quals estem passant.

Per sortir d'aquesta crisi millorant la nostra societat, necessitem el talent i la creativitat de totes i tots i la possibilitat de desenvolupar aquest talent i aquesta creativitat, independentment de les possibilitats econòmiques individuals.

Per això hi ha l'escola pública, per garantir una igualtat d'oportunitats que, tenint en compte les diferències i les dificultats individuals, possibilite la plena realització de totes i tots, tant des del punt de vista personal com social.


Per això cal rebutjar les retallades en educació i aplaudir una iniciativa com la de la comunitat educativa del CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vallderoures, a Terol: Un corto recortado”, una pel·lícula que ens dóna una idea d'en què pot convertir el nostre sistema educatiu en un futur no massa llunyà si no hi ha un canvi de rumb per part dels poders polítics i econòmics. Un gran treball, des del guió a la realització, passant per la música i la fotografia i destacant la interpretació de les actrius i els actors, docents i alumnat d'aquest centre educatiu tan compromesos amb la resta de la societat.

Informació original:

La Muixeranga