dimarts, 1 de febrer del 2011

EUA tanca rojadirecta.org



El responsable de Rojadirecta ha denunciat el bloqueig del seu domini .org per part de les autoritats dels Estats Units. El departament de justícia americà ha legat que la pàgina està vulnerant el copyright dels continguts que publica. El domini, que ocupa la posició número 70 entre els més usats en tot el món, seguirà amb les seues activitats en altres dominis no controlats pels Estats Units.
El portal Rojadirecta és un espai on els usuaris poden accedir en directe a les emissions esportives de tot el món. La pàgina també és un escenari en què els usuaris formen fòrums de debat sobre activitats esportives. El portal ha estat portat a judici a Espanya, on les autoritats han declarat que les seues activitats són legals i no vulneren els drets de propietat.

El bloqueig d'Estats Units no ha respectat les decisions de la justícia espanyola i ha decidit que Rojadirecta si viola el copyright dels esdeveniments esportius. Per aquest motiu el domini rojadirecta.org ha estat bloquejat a tot el món. Els usuaris que pretenen accedir al servei des del domini .org es trobaran amb un missatge del Departament de Justícia americà en el qual els informa del bloqueig del domini.

El responsable de Rojadirecta ha publicat una declaració en la que explica la situació. En el comunicat, l'administrador del lloc denuncia la manca de respecte dels Estats Units envers la justícia espanyola. En el text també s'explica que la mesura no va a frenar les activitats de Rojadirecta. El administrats ha informat que el lloc web segueix funcionant amb normalitat en altres dominis no controlats pels Estats Units. Els usuaris poden accedir al servei a través de http://www.rojadirecta.com/ o http://www.rojadirecta.es/.

La Muixeranga