dilluns, 4 de juliol del 2011

Gandia TV tancada 'temporalment'

El nou alcalde de Gandia, Arturo Torró (PP), estrena el càrrec amb un tancament que ja havia intentat la Generalitat, el de Gandia TV. La televisió pública local ha suspés 'temporalment' l'emissió per decisió del consell d'administració, controlat pel PP, que al·lega motius legals. El govern diu que cal esperar a tenir fets els nous estatuts del consorci comarcal amb la incorporació de representants dels ajuntaments de Tavernes de la Valldigna i Oliva.

Al marge d'aquests arguments 'legals', l'ajuntament ha dit que 'és inviable que Gandia puga pagar el cost d'aquesta televisió, que puja a 1,7 milions d'euros, especialment en temps de crisi'. El govern diu que 'ha decidit de prioritzar les polítiques socials'.

L'oposició ha reaccionat ràpidament al tancament. El representant socialista al consell d'administració de la televisió, Vicent Mascarell, diu que 'no hi ha arguments jurídics ni econòmics que justifiquen el tancament'. Mascarell diu que Gandia TV 'emet exercint el dret d'informar als ciutadans com a ens públic local i valencià, tal com marca la llei'.


A final de 2010, el Consell va provar de tancar Gandia TV amb una ordre de tancament enviada al govern d'aleshores, en mans del PSPV, perquè, segons la Generalitat, el canal no tenia llicència d'emissió per TDT. La Conselleria de Justícia i Administracions Públiques amenaçava l'ajuntament amb sancions de seixanta mil euros a un milió, en cas que continuara emetent.

L'emissió de Gandia TV va ser boicotada també a final de l'any passat per interferències d'un senyal 'pirata' que, segons el govern local, s'emetia des de Tele 7, la televisió dirigida per Pepe Codina, un home pròxim al dirigent del PP i actual batlle de Gandia, Arturo Torró.


La Muixeranga