dissabte, 12 de febrer del 2011

El Consell Escolar ventila el seu reglament en un paripé


Les més de 300 esmenes presentades es van discutir en 25 minuts i es van rebutjar sense unanimitat per només 8 dels 40 membres de la permanent.

El màxim òrgan de participació de la comunitat educativa valenciana, que se suposa que és el Consell Escolar (CECVA), va aprovar ahir sense unanimitat el seu reglament en la nova comissió permanent. 

Dels 40 membres, amb un pes desequilibrat dels representants de l'Administració i la patronal, només 8 van votar a favor d'aquest text presentat pel seu president, Francisco Baila. 

Entre les propostes elaborades durant dies pels diferents sectors educatius com els sindicats CCOO i el STE-PV o l'organització de pares d'alumnes Gonzalo Anaya i d'estudiants (Faavem) -que actualment suposen en conjunt cinc vots-, s'havien presentat un poc més de 300 esmenes al document normatiu del president. 

En aquest, es poden llegir articles com que les intervencions "s'han de fer amb respecte i decor" va recordar el membre de CCOO, Luis García Trapiello. 

Malgrat l'elevat nombre d'esmenes, la sessió -la primera de la nova permanent- va començar a les 12 hores ja que en primera convocatòria, a les 11,30, amb prou feines havia assistit ningú. 

Els membres del CECVA van disposar únicament de 25 minuts per analitzar les mateixes i qui les havien interposat van haver de defensar en bloc, van assenyalar les mateixes fonts sindicals. 

Al final, es va aconseguir que a les 15,45 hores de divendres, quan va concloure la reunió, només estiguera una quinzena de membres. 

De fet, el reglament del recentment constituït Consell Escolar va quedar aprovat per 8 vots a favor i 9 abstencions

"Ha estat un paripé. Estem davant d'un problema de menyspreu del president d'aquest màxim òrgan de participació escolar per a qui com menys temps se li dedique, millor. No volen que hi haja paraules. Ha estat esperpèntic i això que es tractava d'aprovar-se una cosa purament tècnica. És el reglament funcional que no té continguts ideològics" va expressar García Trapiello. 

Per a l’STE-PV, que va emetre un comunicat, "la majoria política imposada pel PP al CEV aprova sense consens" aquest reglament el que "constata la situació de" coma induït "que queda". 

Baila ha convocat per al dilluns ple de l'òrgan, amb un reglament que ha estat aprovat però no publicat ni ha passat pels òrgans jurídics de la conselleria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga