divendres, 13 de gener del 2012

Arriba el porrat de Beniopa



Aquest cap de setmana se celebra la festa de Sant Antoni a Beniopa amb mercat valencià, fira d'associacions i el tradicional porrat, entre altres activitats. 

La festivitat està molt arrelada al districte. Des de sempre, els veïns i veïnes de Beniopa han celebrat la festivitat de Sant Antoni amb la tradicional benedicció d’animals i la crema d’una foguera. Des de fa uns anys, amb la col·laboració conjunta de diverses associacions, la Junta de Districte i l’Ajuntament de Gandia, la festivitat ha anat guanyant força amb una àmplia programació que l’han convertit en un dels porrats de referència a la comarca.

Les activitats es divideixen en tres seccions ben diferenciades: per un costat, el tradicional mercat medieval; una mostra d’associacions del districte; i el porrat més clàssic amb paradetes i atraccions de fira.

La ubicació serà la mateixa que l’any passat (carrers Meravelles, Llarguer, Molló, Parpalló i plaça dels Llauradors).

Cal destacar l’exhibició de motos, la doma clàssica que se celebrarà al barranc, la pujada al Mondúver amb el Km vertical, la cremà de la foguera dissabte per la nit, el repartiment de bunyols i mistela, la benedicció d’animals o l’actuació de Pep Gimeno Botifarra que conclourà el programa diumenge a les 19.00 h.

La Muixeranga