dimarts, 8 de març del 2011

Champions

El Barça haurà de capgirar el 2 a 1 del partit d'anada a Londres

El València jugarà demà la tornada dels vuitens al camp del Shalke 04

El Barcelona es juga avui passar als quarts de final de la Lliga de Campions. Per això haurà de véncer aquesta nit al Camp Nou l'Arsenal, que en el partit d'anada jugat a l'Emirates Stadium es va imposar a l'equip de Pep Guardiola per 2 a 1: una victòria per un a zero ja suposaria la classificació del Barça, però si l'equip de Londres marca un gol els blau-grana es veuran obligats a vèncer per dos gols de diferència, com a mínim.

Per la seua banda, el València decidirà el seu futur a la competició demà per la nit  en el partit de tornada dels vuitens de final al camp del Shalke 04: l'equip d'Unai Emery haurà de capgirar el resultat advers d'empat a un en el partit d'anada a Mestalla. El València tindrà un malson enfront, un dels seus vells fantasmes: l'exmadridista Raul.

8 de març

Avui, dia 8 de març, és el Dia Internacional de les Dones, que es va commemorar per primera vegada fa exactament cent anys, el 1911.

El 19 de març d'aquell any més d'un milió de manifestants (dones i, també, homes) van sortir al carrer a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa per a reclamar un seguit de drets per a les dones: dret de treball, dret de vot, dret d'educació, dret d'ocupar càrrecs públics.

D'aleshores ençà s'han fet molts progressos en favor de la igualtat home-dona, si bé aquesta igualtat encara no és plena, ni de bon tros. Així ho testimonien les dades publicades aquests últims dies, en ocasió del Dia Internacional de les Dones, que enguany té per lema 'La igualtat d'accés a l'educació, la capacitació i la ciència i la tecnologia: el camí vers el treball decent per a la dona'.


Les desigualtats també persisteixen en l'àmbit educatiu. Ens ho recorda la directora general de la UNESCO, Irina Bokova, en el missatge emès amb motiu del Dia Internacional de les Dones: els països que brinden a nens i a nenes les mateixes oportunitats educatives són minoria (menys del 40%); a l'Àfrica, les desigualtats en l'ensenyament secundari s'han incrementat aquests últims deu anys; les dones representen les dues terceres parts dels vuit-cents milions d'analfabets adults que hi ha al món. 

La Muixeranga