dimecres, 15 de desembre del 2010

Amb Fabra, la loteria 'sempre toca'

El Bloc d'Ontinyent ven bitllets de la loteria de Reis amb la cara del president de la Diputació de Castelló.
El Bloc d'Ontinyent ha estampat la cara del president de la Diputació de Castelló i president del PP provincial, Carlos Fabra, als bitllets de la rifa de Reis. Al bitllet, hi ha la fotografia en blanc i negre de Fabra, acompanyada del logo del Bloc i de la Coalició Compromís, amb el lema 'La loteria que sempre toca'. La participació, de dos números, costa quatre euros. Es dóna el cas que Fabra va guanyar 268.000 euros jugant a la loteria entre el 2000 i el 2004, i el 2008 en va guanyar dos milions, justament a la rifa de Reis.
Segons l'informe pericial dels inspectors d'hisenda que investigaven Fabra per presumptes casos de frau fiscal, el president de la Diputació de Castelló va ingressar 113.000 euros l'any 2000, procedents de l'Organisme de Loteries i Apostes de l'Estat ; l'any següent en va ingressar 103.000; el 2002, 29.000, i el 2004, 23.000. Finalment, el 2008 va guanyar dos milions a la rifa de Reis.

El jutge denega a la Generalitat el tancament del repetidor de TV3 a la Safor

És la quarta vegada que els jutjats deneguen aquesta petició al govern de Francisco Camps.
El jutjat d'instrucció del contenciós administratiu número quatre de València ha denegat a la Generalitat l'autorització per tancar el repetidor de TV3 que té Acció Cultural al Mondúver, a la comarca de la Safor. segons consta en aquesta resolució del 3 de desembre que avui s'ha notificat a l'entitat. És la quarta vegada que els jutjats deneguen aquesta petició. L'argument del jutge és que la sentència del 2008 del TSJ sobre el fons de l'afer no és ferma i, per tant, no es pot invocar per tancar el repetidor.

L’any 2007 la Generalitat va demanar autorització d’entrada al repetidor del Mondúver, i l’entrada fou denegada perquè el jutjat número dos de València va trobar desproporcionada la mesura i perquè no considerava que l'activitat denunciada perjudiqués a tercers.

Més endavant, el febrer de 2008, un altre jutge va denegar novament l’autorització perquè Acció Cultural havia recorregut la resolució de fons en què es basava el tancament; executar la mesura hauria deixat sense sentit el plet, és a dir, hi hauria una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva interessada per l’entitat. La Generalitat recorregué la segona resolució denegatòria en apel·lació, i la denegació fou ratificada el juny del 2010.

Enguany l’administració argumentava que com que ja s’havia dictat sentència condemnatòria sobre el fons de l’afer (dictada pel TSJ en desembre de 2008) ja no podien invocar-se aquests arguments en defensa de la tutela judicial efectiva. Tanmateix, la Generalitat va ometre que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma i que havia estat impugnada per Acció Cultural al Tribunal Suprem espanyol. El Suprem ha admès a tràmit el recurs de cassació presentat per l'entitat.

La Muixeranga