divendres, 31 de desembre del 2010

Consells per a deixar de fumar

Consells molt útils per ajudar a deixar el tabac i l'hàbit de recórrer sistemàticament als cigarrets.

1.      Prendre consciència per un canvi d'actitud: el primer que ha de fer és canviar una mentalitat que el porta a un hàbit que perjudica molt seriosament la seua salut. Si vol deixar el tabac, ha de prendre consciència del perjudici de fumar. Aquesta conscienciació ha de servir per enfortir la seua voluntat i autoprohibir practicar "el cap d'estruç". És a dir, vosté amaga el cap cada vegada que escolta els riscos associats al tabac. Escolte, llegeixca, siga una esponja a l'hora de conéixer amb detall tots els mals que li provoca el tabac i l'hàbit de fumar. Una vegada que s'haja informat bé, faça una llista amb les raons a favor i en contra del tabac i repasse-la diàriament.

2.      Comparteixca els seus problemes i debilitats: aprengui a ésser humà. Si té un muscle on plorar pot ser més suportable, parle amb persones que comparteixen els seus problemes i debilitats, potser li puga ser molt útil.

3.      Tinga cura de la seua alimentació: si compensa la seua dependència del tabac amb una alimentació intel·ligent, equilibrada, minimitzarà la dependència del tabac i evitarà el risc de guanyar pes associat a deixar de fumar. Reforçarà la seua voluntat si es consciencia en portar una vida sana. D'altra banda, consulte amb especialistes la possibilitat d'incorporar a la seua dieta aliments rics en nicotina (l'albergínia, per exemple és rica en nicotina).

4.      Dormir bé: l'ajudarà a relaxar-se i recuperar la tensió que li produeix les ganes de fumar. Si té problemes a conciliar el son procure caminar un parell d'hores abans de dormir, donar-se un bany calent ... de tal forma que li disminueixca la tensió i es relaxe.

5.      Prepare un bon programa per ocupar el seu temps: vosté coneix les situacions que el porten a fumar més i aquelles altres en què gairebé s'oblida del tabac. Propicie activitats i situacions en les que s'oblide dels seus cigarrets. Emprenga un programa d'activitats anti-tabac, tracte d'evitar les situacions que li inciten a fumar. Evite l'estrès.

6.      Moga's i faça exercici. Intente iniciar un programa d'exercicis d'acord amb la seua edat i forma física. Si no està en bona forma tracte d'iniciar activitats senzilles com caminar o provar coses noves com Pilates. Pot començar caminant una hora o dues diàries.

7.      Beveu aigua: consulte al seu metge si opta per prendre algun medicament. Com a mínim bega més de dos o tres litres d'aigua diària. L'ajudarà a eliminar toxines i trobar-se molt millor.

8.      No es faça la víctima i genere pensaments positius. Deixar de fumar és un regal per a vosté, el seu cos, la seua família, els seus companys de treball. No es faça la víctima, intente atreure la seua ment amb pensaments positius, aprenga a pensar en positiu.

9.      Aprendre a superar l'impuls de fumar: si guanya una lluita de 3-5 minuts cada vegada que li dóna l’ "irreprimible" impuls de fumar, guanyarà la batalla. Així que prenga consciència, ajude’s a autoconéixer a l'hora d'aprendre com dominar aquest impuls. Cada persona pot combatre de la manera que siga més efectiva. Si està en bona forma física, feu 30 flexions, doneu una dutxa, inicie una activitat dissuasiva ... Ajudeu-vos vostè mateix contra els impulsos que l'empenyen a fumar.

10.  Siga pacient: els primers dies són els més difícils. Cada dia que supere sense fumar pense que hi haurà guanyat una batalla important. Poseu-vos com a meta ferma i irrenunciable deixar de fumar els primers cinc dies. Veureu com després d'uns primers moments difícils, li resultarà més fàcil conforme avance el temps.

11.  No s'automedique: consulte el seu metge si opta per prendre algun medicament. No utilitze fàrmacs per deixar de fumar que no s'hagen aconseguit a través de tractaments garantits i autoritzats.

12.  Aprendre a relaxar-se: hi ha senzills mètodes per a la relaxació i respiració. Si els aprèn i els exercita, poden ser útils per ajudar a deixar de fumar, superar impulsos, etc.

La Muixeranga