dijous, 2 de desembre del 2010

València, Capital Europea de l'Esport de 2011

La ciutat de València serà la Capital Europea de l'Esport per al 2011. A la distinció aspiraven també Birmingham, Barcelona, Budapest i Brussel·les, no obstant això, la capital del Túria ha sigut millor valorada en la seua labor dels últims anys per fomentar l'esport com a element fonamental socialitzador, integrador, igualador i creador de sòlides arrels ètiques, i com a base de la salut, individual i col·lectiva, de tota la població, element de comprensió, d'acceptació i de respecte.

Es premia a València per la seua xarxa d'instal·lacions, programes esportius, organització i promoció de tornejos i competicions de caràcter popular i fomentar l'esport per a tots. València passa així a formar part d'una important xarxa de ciutats europees que treballen de manera conjunta per a millorar l'esport a nivell municipal.

2011 se celebrarà a València un gran congrés que tindrà com a eix principal l'esport municipal i en el que participaran totes les ciutats europees de la xarxa ACES, compartint experiències i mètodes de treball i actuació.

A més, i com a valor afegit inclòs en la candidatura de València, es va a crear al Complex Esportiu Cultural Petxina un Centre Europeu d'Estudi de l'Esport Municipal amb seu permanent a València i presidència itinerant que recaurà cada any en la Capital Europea de torn.

La Muixeranga