dijous, 30 de juny del 2011

Le Tour de France 2011

La sortida oficial de l'edició número 98 del Tour de França tindrà lloc al passatge de Gois en Vendée el dissabte 2 de juliol.


Unint la part continental a Ile de Noirmoutier amb una extensió de 4.5kms, el Gois és una avinguda submergible que s'inunda dues vegades per dia durant la marea alta i transitable durant la marea baixa. S'esperen per a la sortida a la costa Vendée a uns 20 o 22 equips segons l'elecció dels organitzadors.


Aquest any, el Tour visitarà primer l'oest de França, Pays de la Loire, Bretanya i Normandia. Després es dirigirà al massís central per dues etapes de mitja muntanya (Super-Besse Sancy, St Flour) i la primera de dues jornades de descans.


El recorregut 2011 preveu romandre durant 3 dies als Pirineus. Es descobrirà un nou pas, l'Hourquette d'Ancízar, abans de creuar el Tourmalet i pujar Luz-Ardiden on el Tour no ha anat des de l'any 2003. Seguiran una etapa a Lourdes, que no havia rebut l'arribada des de 1948, i la pujada cap al Plateau de Beille, final d'una sèrie de passos. Després d'una curta transició en el Midi i la segona jornada de descans, el menú alpí inclou una incursió a Itàlia, a la petita ciutat de Pinerolo (Piémont), a través dels passos de Montgenèvre i Sestriere.


Es preveu per al 23 de juliol una sola contrarellotge individual, al llarg de 41 quilòmetres al voltant de Grenoble, just a la vigília d'arribar als Camps Elisis. Una doble pujada pel centenari de Galibier.

En detall, les etapes de muntanya oferiran 4 arribades al cim:

    
* A Luz-Ardiden ja Plateau de Beille als Pirineus,

    * A Galibier, que es va escalar per primera vegada el 1911 i que tindrà el seu estiu vinent pels dos costats i Alpe d'Huez.


La primera vegada, després del pas de Agnel (el "sostre" del Tour de 2011 -2744 metres d'altitud-) i de Izoard, per una arribada al cim. Al dia següent, pel seu costat nord (el menys fàcil) per arribar a l'etapa d'Alpe d'Huez, que és curta i molt esperada de 109 kms.Més informació sobre el Tour de França en:
 

3J: 5 anys de l'accident de metro.

L'Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol (amb la que el President de la Generalitat Francisco Camps no vol reunir-se) es concentra cada dia 3 de cada mes al centre de València per a evitar que s'oblide la tragèdia i per a continuar exigint respostes. 
La propera concentració serà diumenge 3 de juliol de 2011 a les 19:00 hores, a la plaça de la Mare de Déu.
 

La Muixeranga