divendres, 8 d’abril del 2011

FESTA DE LA SOLIDARITAT

Vine a la festa de la solidaritat i comparteix la nostra lluita contra la pobresa i la injustícia amb música, jocs, tallers i activitats infantils. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dissabte 9 d'abril, de 10.00 a 14.00 hores, al Passeig de les Germanies de Gandia.
Fes que aquest dia siga Un Dia per a l’Esperança.
 
Manifest Un Dia per a l’Esperança 2011: 

QUE NO PAGUEN ELS DE SEMPRE

Amb l’excusa de la crisi, els governs estan retallant la despesa social i l’ajuda als països del Sud, castigant així les persones més pobres i vulnerables, tant dins com fora de les nostres fronteres. En un moment en el qual 1 de cada 6 persones passa fam, s’han destruït prop de 30 milions de llocs de treball al món i les xifres de pobresa extrema són més altes que mai, els governs no han d’estalviar a costa dels que menys tenen. Per això exigim alternatives, perquè no paguen els de sempre.
 
Si us diguéssim que aplicant una petita taxa a les transaccions financeres internacionals aconseguiríem una millor distribució de la riquesa, ¿no la recolzaríeu?
 
Si us diguéssim que aquesta taxa afecta únicament els especuladors d’alt risc, responsables de la crisi actual, ¿no la defensaríeu? 
 
Si us diguéssim que amb els diners recaptats amb aquesta taxa en només 8 dies, es podria garantir educació bàsica als 72 milions de nens i nenes que no van a escola, ¿no la reclamaríeu? 
 
Es diu taxa Robin Hood i milions de persones de tot el món l’exigim. Un petitíssim impost del 0,05% que permetria combatre la pobresa, aquí i a tot el món. I això, sense afectar a la ciutadania del carrer. Una mesura concreta, factible, oportuna i justa.

A Intermón Oxfam reaccionem contra la injustícia perquè sabem que els canvis són possibles. Podem veure’ls cada dia. Al Nord, amb una ciutadania més activa i responsable. I també al Sud, on treballem amb les poblacions més desafavorides, no només perquè puguin viure del seu treball, sinó perquè tinguin expectatives de futur.

Malgrat la crisi, aquí podem pensar en el demà; per a les famílies d’allà és un luxe. Un luxe que fem possible gràcies a la solidaritat i el compromís de milers de persones.

Ha arribat el moment de buscar alternatives i aplicar una solució justa a les conseqüències d’aquesta crisi. Reclamem-la! Junts podem. Serà un gran canvi per al món. Convertiu-vos en Robin Hood i llanceu la vostra fletxa contra la injustícia, perquè no paguen els de sempre.
 
DAVANT LA POBRESA I LA INJUSTÍCIA, REACCIONA.
 

La Muixeranga