dilluns, 29 d’agost del 2011

Consells per a una vida activa i sana

Com cada any, el nou curs ve carregat de nous propòsits i, entre ells, és tradicional incorporar el desig de millorar la forma física i perdre pes, sobretot, el sobrepés guanyat durant l'estiu, ja que en vacances és molt habitual aparcar per uns dies (o setmanes) la dieta equilibrada i la pràctica d'exercici físic que ens manté saludables i en forma durant la resta de l'any.

Per això, després de l'estiu molta gent desitja apuntar-se a un gimnàs però, no troba ni la motivació, ni les ganes, ni l'entusiasme necessaris per començar a gaudir dels avantatges i dels beneficis que ofereix una vida més activa. Quan t'apuntes al gimnàs i comences a ser una persona més activa, et sents més motivat, augmenten les teues ganes de fer coses noves, incrementa la teua creativitat i la teua capacitat mental, descobreixes unes ganes immenses d'afrontar nous reptes i comences a sentir un impuls que abans ni tan sols imaginaves que fóra possible.

Hi ha persones que s'inscriuen al gimnàs però deixen d'entrenar abans que arribe el Nadal. Afortunadament, això també es pot prevenir, seguint alguns senzills consells:

  • El primer que hem de tenir en compte quan acabe l'estiu és triar el club esportiu adequat a les nostres necessitats, gustos i objectius. Un club que s'adapte a nosaltres, perquè no siguem nosaltres els que hàgem d’adaptar-nos al club. A més, és fonamental que en el gimnàs hi haja tècnics i instructors qualificats que ens assessoren i ens guien de forma activa pel camí correcte per aconseguir les nostres metes. 

  • I parlant de metes ... abans de començar a entrenar al gimnàs cal que tinguem molt clar el que volem aconseguir amb el nostre entrenament (perdre pes, augmentar la massa muscular, millorar la salut i la forma física, curar lesions, disminuir o prevenir l’estrés...). A l'hora de definir els nostres objectius, el tècnic qualificat ens pot ajudar molt perquè aquests objectius siguen realistes i assolibles.
  • D'altra banda, no hem de tenir pressa a aconseguir les nostres metes, i menys encara si som principiants. Oblidem-nos dels progressos ràpids perquè aquests no solen ser beneficiosos ni duradors.

  • Tampoc ens hem de sentir ofesos si al principi hem de començar amb períodes de temps curts i amb pesos molt lleugers, perquè és imprescindible habituar i adaptar el nostre cos a les noves rutines d'entrenament, i aprendre a executar els exercicis de forma correcta.   Sobretot, anar al gimnàs ha de ser una diversió i mai un suplici. Encara que de vegades s’haja de fer un petit esforç perquè se'ns passen diverses coses que fer millor que anar al club esportiu. Per això, és molt important triar el gimnàs adequat i que ens sentim molt a gust en ell, per la qualitat de les seues instal·lacions, per la seua neteja i higiene, pels serveis que ofereix, per la professionalitat del seu personal, etc., el qual ens ajudarà també a mantenir-nos durant més temps practicant esport. 

  • I encara que l'entrenament i l'exercici són molt beneficiosos, tampoc hem d'obsessionar-nos ni prendre-ho com una obligació, perquè a la llarga acabarem avorrint i abandonant. És important que ens sentim còmodes i feliços desenvolupant una activitat esportiva, però sense aclaparar perquè això ens produiria un excés d'estrés que frenaria el nostre progrés.





La Muixeranga