diumenge, 24 de juliol del 2011

Morera anuncia que es presentarà com a candidat a la Presidència de la Generalitat


El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha anunciat aquest dissabte que es presentarà dimarts que ve com a candidat a la Presidència de la Generalitat enfront del 'popular' Alberto Fabra perquè la coalició no admet "el dedazo del PP de Madrid" que proposa a un candidat que "no es va presentar a les eleccions".


Així ho ha decidit el Consell Polític de la formació reunit a València, que ha apostat per proposar durant el ple d'investidura "una alternativa progressista per a fer front a les polítiques de dreta del PP" que han portat al País Valencià a una "gravíssima crisi institucional".

"Compromís és una organització democràtica i hem consultat a les nostres bases i l'òrgan de direció ha decidit presentar-se", ha apuntat Morera, que ha insistit que estan legitimats per a fer-ho, atès que Fabra "no es va presentar a les eleccions" mentre "Compromís i Enric Morera sí".

Al seu judici, Fabra és "corresponsable" de "tot el que ha fet el fins ara president, Francisco Camps, i les seues polítiques "de dreta pura i dura i antivalencianes que han portat a un desastre econòmic, social, ambiental i democràtic" al País Valencià.

Per açò, Morera ha apuntat que el seu grup votarà en contra de la investidura del 'popular', perquè "democràticament no s'ha presentat a unes eleccions i allò lògic seria que els candidats que es presenten a ser investits s'hagen presentat davant l'electorat".


 En opinió d'Enric Morera, "fa falta una gran explicació", així com "màxima transparència" i, en este sentit, ha indicat que "no estem per facilitar que s'amaguin coses a la ciutadania, sinó per facilitar el normal funcionament de les institucions, no perquè es canvie un rei per un altre". 

 "Açò no és una monarquia, açò és una democràcia parlamentària", ha destacat, i ha posat l'accent que els ciutadans "tenen dret a conèixer què ha passat, la veritat, les causes per la qual Camps ha dimitit i per les quals hem arribat a aquesta situació". Sobre este tema, ha assenyalat que fa falta una "gran regeneració democràtica" i, per a això, "les presses no són bones conselleres".

 Així mateix, el portaveu parlamentari ha incidit que des de Compromís van a ser "molt escrupolosos" amb el reglament de les Corts, atès que, al seu judici, la càmera valenciana "està acostumada al fet que es vulnere" el reglament. 

 Enric Morera s'ha compromès a treballar "perquè les institucions recuperen el seu prestigi i la seua dignitat, per superar esta crisi gravíssima institucional com a pas previ a solucionar la crisi econòmica". 

 Sobre l’opinió que li mereix el candidat del PP a la Presidència de la Generalitat Alberto Fabra, Morera ha dit que a nivell polític el considera "corresponsable de les polítiques del PP, que ens han portat a la pitjor crisi institucional, econòmica i social que sofreix el poble valencià", i que han provocat "minvament de la democràcia, atur, balafiament i casos de corrupció" 

 En quant a la imatge que ofereix el País Valencià després de la dimissió de Camps, el síndic de Compromís ha ressaltat que "el poble valencià és un poble magnífic", que ha "patit uns governants que no estan a l'altura". 



La Muixeranga