dilluns, 25 de febrer del 2013

Una autèntica joia històricaAlguns de vosaltres haureu fet més d'una vegada la ruta 'Via verda del Riu Serpis'.

Gran part del recorregut es fa sobre el traçat del que va ser el tren Xitxarra Alcoi - Gandia del qual actualment no queda ni les vies.

Al següent enllaç es pot vore un documental dels anys seixanta amb el tren Xitxarra (a carbó) pujant des de Gandia fins Alcoi.
Les imatges foren gravades a l’abril de 1967 per Geoff Todd, i s’han obtingut del documental britànic “Spanish Narrow Gauge Steam”.

 

Homenatge a JOAN PELLICER 2013La font de les Malladetes, al vessant nord-est del Mondúver, acollirà una nova edició de la excursió-homenatge que la Plataforma pels pobles de la Safor ha convocat d’ençà de la pèrdua del metge i etnobotànic Joan Pellicer. La cita tindrà lloc el diumenge 3 de març i la convocatòria marca el recinte firal de Gandia com a punt de partida, a les 9:30 h. Com cada any, les persones participants compartiran vehicle per apropar-se fins a la faixa del Mondúver. A les 10:15 h, la gent també pot quedar a la Font Nova de les Foies, a partir de la qual els i les participants s’aproparan fins el paratge escollit, on roman una estàtua petita, en homenatge del metge de Bellreguard.

L’organització ha volgut animar la gent participar dedicant-li unes paraules a Pellicer, “amb la lectura dels fragments que més s’estimen”, una vegada arribats a la Font de les Malladetes.

La Plataforma pels pobles ha volgut destacar “el seu treball, la seua estima pel territori, el tracte amb la gent gran, la importància de la divulgació i l’educació en la natura…”. “I per totes les coses que ens ha ensenyat amb tanta generositat”, han afegit. L’excursió també servirà per recordar Toni Mascarell, defensor incansable del territori.

En l’organització, col·laboren el Col·lectiu Vall de Vernissa, Marge Gros, la Universitat Popular de Gandia, Valldigna Som i Serem, la Muixeranga de la Safor, la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna, Amics de la Natura de Marxuquera i el Centres Excursionista de Ròtova.

 


La Muixeranga