diumenge, 20 de març del 2011

Viatge 4t d'E.S.O. de l'I.E.S. Vall de la Safor de Vilallonga

Demà dilluns 21 de març, a més d'arribar la primavera, una cinquantena de persones entre alumnat i professorat comencen el viatge de final de l'E.S.O. de l'I.E.S. Vall de la Safor de Vilallonga. Entre ells, els meus fills, Santi i Rafa.


El primer dia estaran gran part en ruta. Al voltant de les 6 del matí eixiran de Vilallonga. A mitjan vesprada tenen prevista l'arribada a Mèrida (Badajoz), on faran nit a l'Hotel Nova Roma. 

Bon viatge!


El Teatre Romà de Mérida és una construcció promoguda pel cònsol Marco Vipsanio Agripa a la ciutat romana d’Emerita Augusta, actual Mérida. Segons la data inscrita al mateix teatre, la construcció es va produir als anys 16 i 15 a.C.

Aquest teatre està ubicat al conjunt arqueològic de Mérida, que és un dels principals conjunts arqueològics d’Espanya. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO el 1993.

Les excavacions del teatre van començar el 1910 sota direcció de l’arqueòleg José Ramón Mélida, cosa que no va permetre reconstruir l’evolució del teatre des del seu abandonament fins a finals del segle XIX. Es va exhumar gran part de l’edifici, però no va ser fins als anys 60 i 70 del segle XX quan es va reconstruir el front escènic, sota la direcció de l’arquitecte i arqueòleg José Menéndez Pidal y Álvarez.

A més de ser el monument més visitat de la ciutat, des del 1933 és el cor del Festival de Teatre Clàssic de Mérida, de forma que ha recuperat la seua funció original. 

Després del foc: el videoclip d'Atzukak

Gravat a la serra del Torrater, amb la col·laboració de Tashkenti, Auxili, Batukem, Bausalva, 
Músicos de Guardia i Red roja.



Videoclip de la cançó escrita per David Gironés i musicada per Atzukak. Amb la col·laboració de Batukem, Auxili, Red Roja, Tashkenti, Musicos de Guardia, Bausalva i amb veins i veïnes de la Vall d'Albaida. Gravat en la Serra del Torrater el diumenge 6 de març de 2011 com a propesta per la linea d'alta tensió que Iberdrola vol posar en este paratge i en altres arrassats pel foc mesos abans.

La Muixeranga