dijous, 3 de novembre del 2011

27a Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida












A Montaverner: 

  • Dijous 10 de novembre – 10.30 hores: 
Sessió escolar de titelles. Els alumnes del CEIP Dr. Esplugues assistiran a la representació de l’obra Ojo al pajarito, de la companyia Teatro Papelito

  • Dissabte 12 de novembre – 19.00 hores: 
Representació de l’espectacle Pinocho y medio, a càrrec de la companyia El Retablo, Teatro de Títeres.

Augmenta la matrícula en els nivells més elevats de les proves de la JQCV


 El pròxim dissabte, dia 5 de novembre, començaran a realitzar-se les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) d'aquest segon període de l'any 2011 en les 23 ciutats valencianes on se celebren.



D'acord amb la matrícula, que es va tancar el passat 30 de setembre, enguany es presentaran 43.729 alumnes, distribuïts entre els quatre graus de coneixements generals (coneixements orals, elemental, mitjà i superior) i els tres de coneixements específics (llenguatge en els mitjans de comunicació, llenguatge administratiu, correcció de textos).

L'organització i calendari de les proves d'aquesta convocatòria presenta la novetat, implantada al juny, que les proves de grau mitjà i de grau superior es faran en dos fases, que se celebraran en dies diferents. El pròxim dissabte 5 tindrà lloc la primera fase del mitjà, i qui supere el 40% de la prova podrà passar a la segona fase que es realitzarà el dissabte 19 de novembre. La primera fase de la prova del grau mitjà (5 de novembre) es durà a terme de matí, però en dos crides diferents: a les 9.00 h la realitzaran els aspirants amb un primer cognom que comence entre la M i la Z; i a les 12.00, els aspirants amb un primer cognom que comence entre els lletres A i L. D'altra banda, la segona fase del grau mitjà (19 de novembre) s'organitzarà en dos torns d'examen (un de matí i un altre de vesprada) a les localitats d'Alacant, Castelló, Elda, Torrent i València. Al torn de matí, que començarà a les 9.00 h com en la resta de localitats, hauran d'acudir els aspirants amb un primer cognom que comence entre la M i la Z. En totes estes localitats, el segon torn, que està citat per a fer la prova a les 16.30 h de la vesprada, comprén els aspirants el primer cognom dels quals comença per una lletra compresa entre la A i la L. En la resta de localitats (Alcoi, Alzira, Benidorm, Borriana, Dénia, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Paterna, Sagunt, La Vall d'Uxió, Vinaròs i Xàtiva) tots els aspirants a esta segona fase participaran en un únic torn, que serà de matí a les 9.00 h. Finalment s'anul·la per a esta convocatòria el doble torn en les localitats d'Alcoi, Alzira, Borriana, Elx, Llíria, Sagunt i Vinaròs, en les quals es farà un únic torn de matí.

D'altra banda, la primera fase del grau superior se celebrarà el dissabte 12 de novembre a les 9.00 i hi haurà una única crida. Només els qui superen el 40% de la prova d'esta fase, podran presentar-se a fer la segona fase, que es realitzarà el dia 26 de novembre a les 9.00 h, igualment en una única crida.

En este segon període de les proves, als aspirants que al juny van resultar no aptes però van passar a la segona fase, se'ls tindrà en compte, per a l'obtenció de la nota final, la puntuació de la primera fase més alta obtinguda.

Tal com es va fer al juny, els aspirants a les proves de grau mitjà i superior podran conéixer abans d'una setmana després d'haver realitzat la primera fase si passen o no a la segona fase.

Les proves per a l'obtenció dels certificats de coneixements orals i del grau elemental mantenen la mateixa esctructura dels anys anteriors i se celebraran cada una en un únic dia: la de coneixements orals el dia 5 de novembre, i la del grau elemental el dia 12 de novembre, ambdós a les 9.00 h del matí en una única crida.

Enguany es complixen els 25 anys de la creació de les proves de la JQCV. A aquelles primeres proves de 1986 es van inscriure 2.239 persones, i es constituïren tres seus: a Castelló de la Plana, a Alacant i a València. I s'establiren tres nivells de coneixements: oral, elemental i superior, els continguts dels quals es redistribuïren en els quatre nivells actuals en 1989. Els certificats específics va ser quan es van convocar per primera vegada en 1987. Des d'aquell moment s'han inscrit més d'1.279.000 aspirants a les proves de la JQCV, les quals s'han convertit en un referent per a tota la societat valenciana. 




La Muixeranga