divendres, 2 de desembre del 2011

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no nomenarà substituts ni a Primària ni a Secundària fins al dia 14

Els centres amb baixes hauran d'esperar una setmana i mitja perquè els assignen un docent.


Les escoles i els instituts catalans amb algun docent de baixa des d'ahir hauran d'esperar fins al 14 de desembre perquè el Departament d'Educació els assigne un substitut. Fins aquesta data, segons informa el web dels diferents Serveis Territorials, no se celebrarà cap acte de nomenament telemàtic.

La situació afecta tant els centres d'educació Infantil i Primària com els de Secundària, ja que ahir Educació fixava el dimecres 14 de desembre com la propera data per nomenar substituts a tots dos nivells educatius. Habitualment, les substitucions es fan efectives l'endemà, de manera que moltes baixes estaran pendents de cobrir fins el dijous 15.

La propera serà una setmana peculiar ja que dimarts i dijous són festius en el calendari laboral -el dia 6 es commemora l'aprovació de la Constitució i el 8 la Puríssima-, un fet que molts centres educatius han aprofitat per programar alguna de les jornades festives de les quals disposen i fer pont. Per tant, la setmana vinent conviuran diferents possibilitats organitzatives. Un cop superats aquests 5 dies, les escoles i els instituts que tinguen baixes docents des d'ahir encara hauran d'esperar 3 o 4 dies més per comptar amb un professor substitut.

Aquesta circumstància es dóna perquè, des de la setmana passada, el Departament d'Ensenyament ha suprimit els actes de nomenament dels dilluns per limitar-los als dimecres i els divendres, tal com es feia fa un any -el sistema de nomenaments telemàtics es va implantar l'agost del 2009. Ara bé, aquesta setmana tampoc en celebra avui, tal com seria l'habitual, sense que s'haja donat cap explicació respecte a això.

La reducció de tres a dos dies setmanals de nomenaments de substituts va provocar les crítiques dels principals sindicats educatius, que reclamen al Departament que les baixes es cobreixein diàriament.

La Muixeranga