divendres, 15 d’abril del 2011

16-A. Falta 1 dia


La manifestació que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) farà enguany amb motiu del 25 d'abril, dia en el qual es recorda la Batalla d'Almansa i la pèrdua dels furs valencians, serà un acte "per la democràcia i per la llibertat" que s'ha convocat "exclusivament" per Internet.

"Esta és una manifestació per la llibertat d'expressió, també contra la degradació de l'estat del benestar, de la cultura i del medi ambient, contra el futur més que dubtós de la llengua i davant de la degradació de la salut democràtica dels valencians", en paraules d’Eliseu Climent. La manifestació es farà baix el lema 'Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!' i servirà per a culminar les mobilitzacions que ACPV ha realitzat des que en febrer van cessar les emissions de TV3 al País Valencià.

La marxa començarà en les Torres de Quart a les 18.00 hores i acabarà amb la lectura d'un manifest a càrrec de l'actriu Pepa López i amb les actuacions dels cantants Feliu Ventura i Lluís Llach. Climent ha destacat que Llach va decidir retirar-se de la música fa quatre anys i ha explicat que estarà a València recolzant les reivindicacions d'ACPV com una "excepció" i com una "manera de militar a favor del dret a la llibertat d'expressió, en solidaritat amb ACPV i davant del govern del PP" en la Generalitat.

Segons el coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, "en qualsevol ciutat governada per un equip de govern amb com a mínim sentit de la cultura s'haguera destacat l'actuació de Llach després d'estar quatre anys retirat". Ha indicat que esta serà una actuació a l'aire lliure i "fàcil" des del punt de vista de la infraestructura.

La manifestació prevista per a demà té el suport de CCOO-PV, UGT-PV, Intersindical Valenciana, Escola Valenciana, Xúquer Viu, Ca Revolta, Societat Coral El Micalet, la plataforma No a la Corrupció i la de Defensa de la Llei de Dependència, l'associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, Salvem El Cabanyal, la Unió de Llaurados i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. 

Esta última entitat col·laborarà en la marxa amb la presència d'algunes entitats que actuaran durant el recorregut.


La Muixeranga