dimarts, 15 de març del 2011

El R.Madrid taca amb l'ombra del dubte els títols que va perdre amb el València i el Barcelona.


El Reial Madrid acusa veladament de dopatge als seus dos grans rivals a la Lliga, el Barcelona i el València, segons una informació filtrada a la Cadena COPE a Madrid la nit de diumenge. Aquesta informació, difosa pel periodista de la cadena Juan Antonio Alcalá, apunta que al Reial Madrid sospiten que tant el FC Barcelona com el València CF han utilitzat substàncies dopants i encara més, perquè en paraules segons Alcalá textuals de la font madridista, «el Reial Madrid no entén que Eufemiano Fuentes treballara amb el València quan va guanyar dues Lligues i que hi haja metges de dubtosa reputació treballant per al Barcelona». Curiosament es tracta dels dos clubs que en els últims deu anys han privat al Reial Madrid de sis títols de Lliga.

Perquè Florentino mai ha oblidat les dues lligues que el València li va prendre en el terreny de joc al seu primer gran projecte galàctic. Ara, des del Reial Madrid sembren dubtes sobre aquests dos títols que el València va guanyar amb neteja en el camp en els anys 2002 i 2004, precisament quan no era el València sinó el francés Zinedine Zidane, jugador del Madrid, el que estava embolicat en tèrboles acusacions per suposada utilització de substàncies dopants com el EPO. Zidane, que era l'abanderat del projecte de Florentino, ja va estar sota sospita durant la seua etapa a la Juventus, club del qual va ser traspassat al Reial Madrid a l'estiu de 2001. Va ser fins i tot requerit per la justícia en un procés que va acabar amb polèmiques absolucions. També durant els mundials de 1998 i 2006, però en aquests casos hi ha alguna cosa més que sospites, perquè el mateix futbolista i actual conseller de confiança de Florentino Pérez va reconèixer en la seua biografia 'Zidane, una vida secreta' que tant en el Mundial de 1998 de França com a Alemanya 2006 va abusar de les seues influències per burlar diversos controls andidopatge. Cap jugador del València CF, ni de l'època de les dues lligues ni de cap altra ha estat sota sospita de dopatge mentre va vestir aquesta samarreta.

Rectificació

Barrejar els noms del València i el Barcelona en aquesta informació va obligar que la Cadena Cope haguera d’emetre un comunicat per demanar disculpes a tots dos clubs i a tots els seus seguidors. També va provocar la indignació dels clubs. El Barcelona va tardar poques hores a demanar "una rectificació immediata» i va anunciar que els seus serveis jurídics «ja estudien les accions legals a emprendre per defensar l'honor del club, dels seus tècnics, jugadors i serveis mèdics». Poc després ho faria també el València CF en termes semblants. La notícia de les sospites sobre la neteja dels títols del València va ser desmentida pel propi Florentino al València CF.

La notícia va agafar a Jaime Lissavetzky, el secretari d'Estat per a l'Esport, precisament al costat de Florentino Pérez a la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Fundació Esport Jove del CSD i la Fundació Reial Madrid. «A mi no m'ha arribat cap queixa sobre els controls», va explicar Lissavetzky abans d'afirmar que «el futbol espanyol està absolutament net. A Espanya ens hem pres molt seriosament la lluita contra el dopatge i en tots els esports seguim les pautes que es marquen a nivell mundial. No hi ha diferències entre uns i altres. L'esport espanyol està a l'avantguarda en aquests aspectes. Per la seua banda, el director de l'Agència Estatal Antidopatge, Javier Martín del Burgo, va dir que «una acusació de dopatge ha de ser amb proves. Es fan més de mil controls i tant la FIFA com la UEFA confien a Espanya en la seua política antidopatge. El nostre propi laboratori assumeix moltes de les analítiques que ens envien de l'àmbit internacional. La Federació és la que té la responsabilitat d'executar aquests controls i estem dins de la normalitat ». Del Burgo va dir també que «Florentino no m'ha comentat res en aquest sentit. No cal sembrar sospites quan no hi ha cap indici. Estem en una situació de normalitat ». En aquest mateix acte, el president del Reial Madrid va refusar fer declaracions sobre l'assumpte.

Jorge Candel

Quan el València va guanyar les lligues de 2002 i 2004, ho va fer amb Jorge Candel en la seua primera etapa com a cap dels serveis mèdics del club. Posteriorment, Candel va treballar amb la Federació Espanyola en la selecció que va guanyar l'Eurocopa d'Àustria i Suïssa després de passar tot tipus de controls. En aquest sentit, l'Associació Espanyola de Metges d'Equips de Futbol va destacar també «la professionalitat dels metges del futbol en el rigorós compliment de la llei que els serveis mèdics de totes les entitats futbolístiques desenvolupen».

La Muixeranga