diumenge, 13 de gener del 2013

Retransmissió en directe de la foguera de Canals

VilaWeb Ontinyent i TVDigital Ontinyent col·laboren en l'emissió d'aquesta festa, amb el suport de Comarcal TV que realitza la retransmissió per TDT.





Acabats els treballs i amb el monument 'vestit' amb branques de pi que li donen l'aparença de verdor que la caracteritza, els plantadors lliuren als festers de Sant Antoni la foguera que cremarà la nit del 16 de gener, la vespra de la festivitat del sant.


Aquest dia la població organitza una ofrena al sant i una cavalcada en què hi participen 12 carrosses, i es reparteix el pa beneït. Pel matí, la Festera de Gràcia dóna la benvinguda a les festes. El Fester de la Bandera rep la senyera de Sant Antoni i exclama el prímer ‘Vítol i vítol al nostre patró del poble!’, respost amb un ‘Vítol!’ col·lectiu, un ritual que es repetirà nombrosíssimes voltes durant les festes. A les 9 de la nit arriba el moment més esperat, quan els festers, per grups, encenen la imponent foguera, situada just davant de l’església parroquial.


A la matinada és ben fàcil trobar-se amb els qui han vetlat i amb els qui han matinat, que aprofiten brases de la foguera per a preparar-se un bon esmorzar.

Podeu trobar la notícia completa punxant ací.

La Muixeranga