dimecres, 29 de desembre del 2010

Nova llei antitabac

El Congrés dels Diputats ja ha aprovat definitivament la futura llei del tabac, una norma que entrarà en vigor el proper 2 de gener i que previsiblement s'aprovarà en els termes originals en què es va redactar al Congrés, sense tenir en compte les modificacions introduïdes pel grup popular al Senat, ja que una majoria parlamentària a la cambra baixa aposta per la versió més restrictiva de la llei.

En el seu recent pas pel Senat, es va afegir a la nova llei la possibilitat que els casinos, bingos i sales de joc puguen reservar fins a un 30 per cent del seu espai per a fumadors, sense servei de joc ni de consumicions. A més, els senadors van introduir en el text donar compensacions econòmiques als hostalers de realitzar obres en els seus establiments en compliment de la Llei de 2005.

No obstant això, segons assegura el partit socialista, aquestes modificacions no sortiran endavant en el Congrés, on sí que podria aprovar-se, amb el suport del PSOE, l'autorització acordada al Senat perquè les botigues de conveniència de les gasolineres puguen vendre tabac.

La llei que començarà el gener prohibirà fumar a tots els locals d'oci, bars i restaurants sense excepció i en els "recintes" hospitalaris - centres i voltants -, com estipula el model de llei francés. No obstant això, permetrà el fum en els espais a l'aire lliure de campus universitaris i en les terrasses, entenent aquestes com un espai semitancat que compta, com a màxim, "amb dues parets i sostre".

CNN + s'acomiada i deixa pas a 'Gran Hermano'

Lamentable però cert.

Un emotiu comiat, amb el presentador Benjamí López i una representació dels treballadors de la cadena darrere d'ell, va suposar ahir el comiat de CNN +. El canal d'informació contínua va clausurar ahir les seues emissions després que el seu propietari, el grup Prisa, comunicara les pèrdues econòmiques que suposa el seu manteniment.
 
El tancament de CNN +, contra el qual els seus treballadors es van manifestar davant la seu de l'empresa de comunicació a Madrid, ve després de la consolidació de la fusió entre Telecinco i Cuatro. De fet, l'espai de CNN + el pren ara un canal de 24 hores de seguiment del programa de telerealitat 'Gran Hermano'.


La Muixeranga