dissabte, 17 de setembre del 2011

Setmana Europea de la Mobilitat



L'objectiu general de la campanya Setmana de la Mobilitat Europea és fomentar la consciència pública sobre la necessitat d'actuar contra la contaminació causada per l'augment de motoritzats de trànsit en l'entorn urbà. De fet, no és només una qüestió de la lluita contra la contaminació atmosfèrica o acústica, sinó també de millorar la qualitat de vida urbana.
 
En conseqüència, l'operació se centra en tres tipus de mesures, destinades a:
És una oportunitat per a totes les ciutats participants i els pobles per mostrar la quantitat de problemes ambientals els afecten. L'operació permetrà que s'expressen sobre el tema i, al mateix temps donar als ciutadans l'oportunitat de mostrar el seu suport pel seu interés i participació, de mesures per a una millor qualitat de vida en l'entorn urbà. Oferir a tots una forma alternativa de moure’s, passa necessàriament per replantejar el repartiment de les carreteres. Per tant, la Setmana Europea de la Mobilitat és un moment únic en l'any en què els regidors electes poden provar les seues polítiques de transport i els presenten als ciutadans.
 
En l’any 2009 el Pla d'Acció de Mobilitat Urbana, la Comissió Europea va presentar la Setmana de la Mobilitat Europea com una d'aquestes campanyes de mobilitat sostenible, que "juguen un paper important en la creació d'una nova cultura de mobilitat urbana". La Comissió seguirà donant suport a la campanya i contribuint al seu desenvolupament.
 


De nou l’ajuntament de València porta el Dia Europeu sense cotxes a un diumenge. Un any més, Rita Barberà desplaça la jornada a un dia no laborable i evidencia el poc interés del consistori per reduir i ordenar el trànsit de cotxes a la ciutat. Les propostes de la Setmana per la Mobilitat Sostenible es redueixen a usar la bicicleta en el temps lliure i anar gratis en autobús.


La Muixeranga