dilluns, 28 de novembre del 2011

La UNESCO declara la Muixeranga patrimoni de la Humanitat



A les 3.30 hores d'avui, la UNESCO ha fet públic des de la cimera que s'està celebrant a Bali l'aprovació d'aquesta candidatura.



Algemesí està d'enhorabona perquè finalment, la seua festa de la Mare de Déu de la Salut ja és Patrimoni de la Humanitat. A les 3.30 hores del dilluns 28 de novembre la UNESCO ha fet públic des de la cimera que s'està celebrant a Bali l'aprovació d'aquesta candidatura. Ha sigut a través, de la sisena conferència que el comité intergovernamental celebra a Bali.

Una llista de 49 propostes mundials ha portat als membres del comité de la UNESCO a departir durant la vesprada del dissabte, el diumenge i el dilluns (en horari de Bali) quals d'elles haurien de ser Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. A primeres hores del dilluns 28 de novembre li ha arribat el torn a la festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí i després de les votacions ha arribat l'aprovació i per tant l'anhelat títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Després d'això, una telefonada anunciava a l'alcalde de la localitat que el màxim reconeixement internacional a la seua festa ja és una realitat.

Així, el dilluns 28 de novembre passarà a la història dels algemesinencs.

“El treball que s'ha dut a terme per part de tota una ciutat durant segles ha tingut la seua recompensa. Major implicació en la consecució d'aquesta fita ha estat impossible. Totes les persones que formen part del Patronat de la Festa, els balls i persones què participen en la Processó; l'Arquebisbat, l'Ajuntament, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Cultura, la Diputació; tots han col·laborat per a fer possible un premi en una ciutat que ho mereix perquè ha sabut conservar, mantenir i potenciar les manifestacions culturals i de fe més antigues dels valencians” ha explicat l'alcalde d'Algemesí, qui també ha agraït enormement als integrants de la UNESCO aquest reconeixement

Al País Valencià tenen ja aquest reconeixement el Misteri d'Elx i el Tribunal de les Aigües. Ara se suma a la llista la Festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí.

El pròxim dia 8 de desembre del 2011, festivitat de la Immaculada Concepció, tindrà lloc una representació extraordinària de la Festa en els escenaris de la plaça Major i la Basílica de Sant Jaume que comptarà amb la participació de tots els balls que caracteritzen les processons dels dies 7 i 8 de setembre.

Font: web de l’Ajuntament d’Algemesí


La Muixeranga