dilluns, 20 de desembre del 2010

Bon Nadal

La felicitació, a càrrec dels jugadors del Vila-real:

Eclipsi total de lluna el dimarts 21.

En la matinada d'aquest dimarts es produirà un eclipsi total de Lluna que, segons ha informat l'Institut Astrofísic de Canàries (IAC) durarà al voltant de dues hores i crearà una imatge "única" tenint en compte que pot observar-se en tota la seua esplendor minuts abans que surta el Sol, un fenomen que no passa des de 2001.

Concretament, aquest eclipsi es produirà a partir de les 08.40 hores, quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna, que es troba en fase de pleniluni, ocultant de manera gradual.

En aquest sentit, l'IAC ha explicat que en un eclipsi total de Lluna aquesta no desapareix del tot. El que passa és que els raigs del Sol, refractats en l'atmosfera terrestre, incideixen i il·luminen la superfície lunar que es veurà en tonalitats rogenques des de la Terra.

L'institut canari, en col·laboració amb l'associació científic cultural Shelios i el grup Cíclope de la Universitat Politècnica de Madrid, participa en retransmissió en directe de l'eclipsi des del Parc Nacional del Teide i que es podrà veure a l'adreça 'www.eclipsesolar.es '.

La Muixeranga