dissabte, 26 de març del 2011

L'hora del planeta

WWF convoca una apagada de llum d'una hora a tot el planeta per conscienciar sobre les amenaces al medi
Poc abans del pas de l'horari d'hivern al d'estiu, avui es fa de 20.30 a 21.30 l'anomenada Hora del planeta, una iniciativa que es va estrenar el 2007 a Sydney (Austràlia) per conscienciar sobre el canvi climàtic i que, quatre anys després, s'ha estés a bona part del planeta. En concret, la campanya impulsada per World Wildlife Fund (WWF) insta els individus, les comunitats, les empreses i els governs a apagar els llums durant una hora per mostrar 'el compromís per un canvi global en benefici del medi planetari'.

El gest 'd'apagar el llum i encendre el planeta' pretén conscienciar sobre l'amenaça que representa per al nostre futur el canvi climàtic, la insostenibilitat en el consum de recursos i la contaminació deguda a l'ús d'energies contaminants. L'any passat s'hi van sumar més de cent vint països i monuments tan emblemàtics com el pont Golden Gate de San Francisco, el Colosseu de Roma i la Torre Eiffel de París es van deixar d'il·luminar. A casa nostra,  la basílica de la Sagrada Família de Barcelona s'apagarà durant una hora, com també les torres de Quart i de Serrans, a València.

Seguiment 2.0

L'Hora del planeta s'ha difós amb tota mena d'eines 2.0, des de la xarxa social Twitter fins a Facebook, passant per Flickr, YouTube i la plataforma participativa Beyond the Hour.



La Muixeranga