dimarts, 17 de maig del 2011

Avui se celebra el dia internacional d'Internet

 
El Dia d'Internet (abreviatura del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació) és una festa que commemora la utilització d'Internet i les noves tecnologies en la vida quotidiana de les persones. Es tracta d'una iniciativa espanyola de l'Associació d'Usuaris d'Internet, que l'Organització de Nacions Unides va reconèixer en 2006, fixant el 17 de maig com la data de la seua celebració.

Aquesta commemoració compta amb la seua pròpia pàgina web, en la qual s'explica que el Dia d'Internet és "una efemèride que pretén donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies per millorar el nivell de vida dels pobles i dels seus ciutadans". L'esdeveniment celebra els avanços tecnològics i reconèixer els canvis produïts amb l'arribada d'Internet.

La celebració d'aquest dia està promoguda per l'Associació d'usuaris d'Internet i compta amb comités d'impuls repartits per diversos països, a través dels quals es coordinen les activitats per commemorar la importància d'Internet i les noves tecnologies en la societat.

Els organitzadors d'aquest dia animen als usuaris i internautes a col·laborar amb el dia d'Internet i a participar del mateix. A més d'acudir als actes oficials per celebrar aquest dia, els usuaris poden participar mitjançant la difusió i participació de les activitats desenvolupades per a aquest dia.

Entre aquestes activitats que homenatgen al dia d'Internet hi ha un acte en el Senat en el qual es lliuraran els Premis d'Internet 2011. Aquests premis han estat promoguts pel Comité d'Impuls del Dia d'Internet a Espanya. En l'edició d'aquest any, Eduard Punset rebrà el premi d'Internet 2011 per la seua trajectòria professional i la seua contribució a la difusió de la ciència i la tecnologia.

A més d'aquests premis, en el dia d'Internet es realitzen tallers sobre xarxes socials i Internet, concurs per a totes les edats i conferències relacionades amb el món tecnològic. En total hi ha programats més de 400 esdeveniments a tot el món. 
 
Tota la informació sobre aquests actes es pot consultar a la pàgina oficial del dia d'Internet: www.diadeinternet.org
 

La Muixeranga