divendres, 6 d’abril del 2012

Dia Mundial de l'Activitat Física


Des de l’any 2002, l’Organització Mundial de la Salut convida els estats membres a celebrar anualment un dia “Move for health” (Per a la teua salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar.

La proposta de l’OMS prové d’una iniciativa anterior de gran èxit local i mundial de la organització brasilera Agita Sao Paulo i xarxa Agita Mundo que implica més de 5 milions de participants en uns 2.500 esdeveniments a tot el món. 


El 6 d'abril se celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física, amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància de dur una vida físicament activa a qualsevol edat.

Dirigida tant a infants i adolescents, com a adults i a gent gran, la iniciativa de caràcter mundial vol fomentar que la ciutadania es moga amb el missatge "Acumula 30 minuts d'activitat física cada dia", seguint les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el sublema "Junts per una vida activa i feliç" per tal d'enviar el missatge que l'esport resulta un recurs de fàcil aplicació, sostenible i econòmic i que fa millorar la salut dels ciutadans.

Actualment el 40% de la població és totalment sedentària o mínimament activa. La inactivitat física és un dels 10 factors de risc que contribueixen a l'aparició de malalties cròniques que, d'altra banda, són la principal causa de mortalitat als països desenvolupats.

Aquest any 2012, a causa de la coincidència amb el divendres Sant, els esdeveniments s’organitzaran del 6 al 22 d'abril.

La Muixeranga