dijous, 19 de maig de 2011

El vot del dia 22 és important i ÚTIL.


Llegint les cròniques sobre el Moviment 15-M, pense que tenen molta raó. I me n'alegre. Me n'alegre, sobretot, que, per fi, una gran part de la població descontenta surta al carrer a dir que estan farts i que la situació ha de canviar. El perill rau en equivocar-se de finestreta, en protestar contra el sistema democràtic, no contra els que viuen a costa del sistema democràtic i l’estan destruint.

Tots els que surten al carrer perquè pensen que el sistema està podrit i que els partits no els representen han de votar massivament als partits d'esquerra i, a més, afiliar-se a ells per a, una vegada dins, provocar el canvi que reclamen promovent mesures com: una llei electoral proporcional que acabe amb el bipartidisme establert, la limitació de mandats, de manera que cap responsable polític estiga més de dues legislatures en el càrrec, les llistes obertes en totes les eleccions perquè no siga el partit sinó l'elector qui decideixa a qui cal triar, l’obligatorietat que qualsevol que siga elegit per a qualsevol lloc, una vegada que l'abandona al terme del termini establert, torne al lloc de treball que va deixar, que tota persona triada per a qualsevol lloc estiga obligada a declarar els seus ingressos i patrimoni, tant en incorporar com a l'abandonar el mateix, i que se'ls exigeixa als polítics que si durant l'exercici del càrrec són imputats per qualsevol delicte, han d’abandonar immediatament i, si són condemnats, se'ls impedirà presentar-se mai més.

És des de dins com pot aconseguir-se, però només si som multitud. I que la indignació es converteixa en acció transformadora. No permetem que s'apropien de la democràcia els que consideren que tot és seu: el sistema, les institucions, els diners...

Ahir vaig rebre la propaganda electoral dels principals partits i, sense obrir els sobres, els vaig trencar i els vaig tirar. Tinc clar que no els vaig a votar, ni ara ni en les generals de l'any que ve. Crec que no representen els meus interessos ni els de la població. Van als seus negocis. El problema és a qui votar.

A la nostra terra, sembla que tots els descontents i desencantats amb els socialistes poden decantar-se per Esquerra Unida o per la coalició Compromís. Donar el vot a Compromís pot resultar realment decisiu, cada vot compta. És el que podríem anomenar un veritable vot útil. Segons Enric Morera “de la nostra presència depén que les coses es facen d'una altra manera”. També diu que "Compromís fa por als poderosos i corruptes perquè saben que no ens poden tapar la boca".
Escolta
Llegeix fonèticament

PER A LA JORNADA DE REFLEXIÓ

 
El brillant Sir George Bernard Shaw va escriure aquesta breu frase, plena de saviesa.

Shaw és l'única persona que ha guanyat un Premi Nobel (literatura, 1925) i també un Oscar (en la categoria de millor guió), per "My Fair Lady", basada en la seua obra Pigmalió.

"Els polítics i els bolquers 
s'han de canviar sovint ...
i pels mateixos motius. "


Quina capacitat de síntesi!


Indigna't i VOTA

Hui s'obri la inscripció a la Universitat d'Estiu de Gandia

Hui dijous, 19 de maig, s’obri el termini per a realitzar la inscripció de la XXVIII edició de la Universitat d’Estiu de Gandia. El lema sota el qual s’agrupen els cursos, tallers, seminaris i activitats obertes és ‘Gandia, estiu, excel·lència’. Les activitats començaran el dia 11 de juliol i la cloenda està prevista per al 22 del mateix mes.


L'oferta de cursos d’aquesta edició abraça tots els camps del coneixement, en consonància amb la diversitat d’estudis que ofereix la Universitat de València. Des de la salut fins la història. Des de la potència econòmica i cultural de Xina fins la protecció dels drets dels autors. L’admissió es realitzarà respectant estrictament l’ordre de recepció dels impresos de matrícula junt amb el resguard bancari acreditatiu d’haver fet efectiu el pagament corresponent.


A més dels cursos, la UEG ha programat diversos tallers i seminaris que es realitzaran en horari de vesprada (de 17:30 a 19:30 hores). El nombre de participants en alguns tallers (Taller de disseny gràfic: el cartell publicitari) és molt restringit i el nombre de places és d’un de màxim vint, així com els altres tallers que serà d’un màxim de vint-i-cinc alumnes. El sistema de selecció és idèntic al descrit en relació amb els cursos. La matrícula es fa a través de la pàgina web de la Universitat de València: www.uv.es/cig i/o www.fguv.org/cursos. També aquelles persones que ho vulguen podran matricular-se a la seu del CIG a València (c/Amadeu de Savoia, 4-planta 5ª) o a Gandia (c/Fundació Vicent Ferrer, 6).


Tota la informació sobre els diferents cursos, seminaris, tallers... es pot consultar en el NOU DISE electrònic.

La Muixeranga