dilluns, 23 de juliol del 2012

Concentració en defensa del tren Alcoi-Xàtiva


El dimarts 24 s'ha organitzat a Ontinyent una concentració en defensa del tren Alcoi-Xàtiva.

La protesta, convocada per la plataforma 'Salvem el tren', continua amb les accions de reivindicació per al manteniment i millora de la línia ferroviària.

El lema de la mobilització serà 'O ara o mai, salvem El nostre tren!'. Començarà a la Plaça de la Concepció de la capital de la Vall d'Albaida a les 20 h.

'Salvem el tren' ha proposat que des l'Alcoià i El Comtat es viatge fins a Ontinyent en el tren que surt d'Alcoi a les 19.20 h. i arriba prop de les huit. La tornada serà en el tren que surt a les 22 h.

Des que a finals de juny, el Ministeri de Foment va apuntar la possibilitat de substituir les línies ferroviàries deficitàries per autobusos s'han realitzat diverses accions.

També la defensa del tren ha arribat al Congrés dels Diputats. El parlamentari de Compromís, Joan Baldoví, ha presentat una proposició no de llei perquè l'estat invertisca, modernitze i no abandone la línia de ferrocarril.

Al recent anunci del Ministeri s'uneix l’incompliment, tant del Govern central com de la Generalitat Valenciana, del conveni signat el 2009 per millorar la línia que uneix Alcoi amb Xàtiva. Estava acordat invertir 60 milions, dels quals només han arribat 3,9.


La Muixeranga