diumenge, 20 de novembre del 2011

El Tirant Políglota a la Setmana Literària de Gandia

Ahir, es va inaugurar la Setmana Literària de Gandia amb un homenatge dedicat a Teodor Llorente, del qual Josep Piera va oferir un recital de poesia, acompanyat per Jesús Debón i Remigi Morant. El certàmen literari s'allargarà fins el 30 de novembre i serà el recer de diferents activitats entre les quals destaca la presentació de 'El Tirant Poliglota. 500 anys de traduccions del Tirant 1511-2011', a càrrec de Vicent Martines, director de l'institut Virtual Internacional de Traducció de la Universitat d'Alacant ( IVITRA). També es farà una lectura del 'Tirant lo Blanc' en diverses llengües: alemany, anglés, àrab, castellà, finés, francés, grec, italià, japonés, neerlandés, polonés, rus, xinés i en braille com a mostra del projecte ' Tirant multinlingüe'

Una exposició d'Ausiàs March

Fins el 4 de desembre es podrà veure l’exposició itinerant 'Ausiàs March, cor salvatge' dirigida per Eduard Mira i Robert Archer, adaptada per Àlvar Garcia. Aquesta mostra ha estat cedida per la Conselleria de Cultura que la va crear en 2009 pel 550 aniversari de la mort del poeta. L’exposició es pot veure a la sala Coll Alas de Gandia.

Els Premis Ciutat de Gandia

Un dels actes més esperats és el lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre, al Palau Ducal.  Enguany s’han presentat un total de 53 obres al premi de poesia Ausiàs March i 28 al premi de narrativa Joanot Martorell.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3952139/20111120/tirant-poliglota-setmana-literaria-gandia.html

Dilluns, STOP DESNONAMENT!

El proper dilluns, 21 de novembre, a les 11 hores del matí, Bancaixa tirarà al carrer a Carolina Fernández i la seua família. Aquest cas no és l'únic al seu poble, Beniarjó, on vora una trentena de famílies estan en situació d'execució hipotecària o, el que és el mateix, van a ser desnonades pels bancs, davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca. A La Safor, s'han registrat més de 2.500 desnonaments des de l'any 2006. Mentre, a tot l'Estat, la xifra de desnonaments supera la mitja de 172 ordres judicials al dia. La ciutadania, les assemblees populars del 15M de la comarca i el veïnat de Beniarjó estem cridats a donar suport a esta família i mostrar la nostra solidaritat. Així ho farem amb una concentració pacífica, dilluns, davant la casa de Carolina (C/ Canonge Montaner nº 9), que començarà a les 10.30 hores.

Durant les últimes setmanes, la comissió d'Habitatge de l'Assemblea Safor-Valldigna ha intentat mediar amb Bancaixa, per evitar que tiren al carrer a aquesta família. La casa on viu Carolina és d’ella. Però un dels seus fills va rebre una hipoteca de Bancaixa per a comprar un pis i ella va eixir d’avaladora. El fill no ha pogut pagar la hipoteca; ell ha perdut el pis que va comprar i ara Bancaixa agafa la casa de Carolina per ser avaladora. Per això, s'ha presentat a la entitat bancària una proposta, per la qual Carolina podria quedar-se amb la seua casa com a llogatera, pagant el 30% dels seus ingressos i no quedar-se al carrer. La resposta sempre ha estat negativa, malgrat que aquesta mesura ha estat aplicant-se, a proposta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a distints punts de l'Estat. 

Davant d'això, i de la situació dramática que afecta a vora dues-centes persones diàriament a tot l'Estat, tenim que Bancaixa (Bankia) repartix 10 milions d’€ entre el seu president, Rodrigo Rato, el vicepresident, José Olivas, i el conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú.

                                La vivenda és un dret! Cap persona al carrer!
 

Mobilitzacions a la Vall d’Albaida contra l'aprovació d'una planta de residus animals

PLANTA DE TRANSFORMACIÓ DE SUBPRODUCTES D'ORIGEN ANIMAL DE CATEGORIA 1  A LA POBLA DEL DUC

Dies abans d'abandonar l'alcaldia de la Pobla, el Sr. Natalio Navarro deixava ben lligada tota la documentació requerida per a construir una planta de transformació de subproductes d'origen animal de categoria 1.


Quin tipus de residus d'animals es tractarien en esta planta?

Segons la normativa de la Unió Europea els materials de la categoria 1 inclou els següents subproductes animals :

·        Totes les parts del cos, pells incloses, dels animals sospitosos d'estar infectats o afectats per una encefalopatia espongiforme transmissible (EET), és a dir, el mal de les vaques boges.
·        Animals sacrificats en aplicació de mesures d'eradicació d'una EET, dels animals de companyia, de zoològic i de circ.
·        Animals utilitzats per a experimentació i dels animals salvatges sospitosos d'estar infectats amb malalties transmissibles.
·        Material especificat de risc, en ser teixits susceptibles de transportar agents infecciosos.
·        Productes derivats d'animals als quals se'ls haja administrat substàncies que estiguen prohibides o continguen residus de contaminants mediambientals.
·        Tot el material d'origen animal arreplegat en depurar les aigües residuals de les plantes de transformació de la categoria 1 i d'altres locals en els quals es retire el material especificat de risc.
·        Residus de cuina procedents de mitjans de transport que operen a nivell internacional.

Els ajuntaments i la gent dels pobles afectats ( La Pobla, Otos, Bèlgida, Montaverner...) s'estan mobilitzant per evitar el que seria un desastre ecològic, mediambiental i econòmic (agricultura, turisme rural, caça, medi ambient, etc.) per a una bona part de pobles de la Vall d’Albaida.

La Muixeranga