dilluns, 21 de novembre del 2011

Conselleria pretén modificar l’acord de professorat interí per a empitjorar les seues condicions laborals


La Conselleria d’Educació acaba de convocar una Mesa Sectorial el proper dimecres 23 de novembre a les 17:30h per a denunciar parcialment l’acord de professorat interí, firmat precisament el 23 de novembre de fa un any, per la pròpia Conselleria i les organitzacions sindicals de la Mesa Sectorial d’Educació.

Mitja hora més tard, a les 18 hores del mateix 23 de novembre, se celebrarà una Mesa Tècnica per a negociar els articles que s’han denunciat prèviament i, com la Conselleria ja preveu que no s’arribarà a un acord, ha afegit un segon punt: la nova ordre que substituirà l’acord, i que regularà “determinats aspectes de les condicions laborals del professorat interí”.

L’esborrany modifica greument les condicions laborals del professorat, perquè només les vacants adjudicades en les adjudicacions de juliol s’abonaran fins al 31 d’agost del curs següent, quan l’acord d’interins ho amplia al 31 de desembre. És a dir, un docent interí que obtinga una vacant en novembre, per exemple, cobra fins el 31 d’agost segons l’actual acord.
Amb la nova ordre només cobraran fins el 30 juny.
  • Desapareix el compromís d’adjudicar durant el curs setmanalment. Segons la nova ordre, les adjudicacions seran “periòdiques”, no “setmanals” com diu l’actual acord.
  • La nova ordre afegeix un nou apartat en què cessa a tot el professorat interí que abans de l’1 de juny finalitze la docència (tot i que tinga altres tasques a fer). En el cas que finalitze parcialment la docència, també es modificaran el tipus de contracte de jornada completa a parcial i, per tant, veurà reduïdes les seues retribucions.
Aquest últim apartat afecta als ensenyaments no obligatoris (FP, Batxillerat, escoles oficials d’idiomes, etc) que deixen de fer docència en el mes de juny per realitzar altres tasques: proves de certificació, preparació proves d’accés a la universitat, cursos preparatoris per a les proves d’accés a cicles, pràctiques de Formació en Centres de Treball (FCT), etc

http://www.intersindical.org/stepv/ensenya/notespremsa1.htm#211111b

Un problema tècnic deixa en suspens els nomenaments de substituts a personal docent de la Generalitat de Catalunya

Els sindicats alerten que CiU suspèn les substitucions l'endemà de guanyar les eleccions, però el departament d'Ensenyament assegura que és un "problema tècnic".

Els nomenaments telemàtics per a cobrir substitucions entre el personal docent de la Generalitat de Catalunya no s'han realitzat aquest dilluns, com és habitual. Els sindicats d'Ensenyament han alertat d'aquesta suspensió "després de guanyar CiU les eleccions generals a Catalunya", però des del Departament d'Ensenyament s'atribueix l'episodi a "un problema tècnic" i no a una decisió política.

El personal docent sense plaça assignada als centres públics i adscrits a la borsa de treball de la Generalitat poden ser nomenats per a cobrir substitucions, en un procés que es fa per via telemàtica cada dilluns, dimecres i divendres. Aquest dilluns, però, el web del Departament d'Ensenyament que fa les assignacions indica per primera vegada que no hi ha nomenaments. 

El sindicat CCOO, que assegura que ha contactat amb la Conselleria i no ha obtingut cap explicació al respecte, assenyala en un comunicat que l'any 2001 es va signar un acord "on s'assegurava la cobertura de les substitucions des del primer dia a primària i a primer cicle d'ESO" i exigeix una reunió de la mesa sectorial per aclarir l'assumpte.

http://www.ara.cat/societat/problema-nomenaments-substituts-personal-Generalitat_0_595140641.html

La Muixeranga