divendres, 24 de febrer del 2012

Noves manifestacions contra les retallades al sector públic valencià


Amb el lema: “No a les retallades. Depuració de responsabilitats en el Consell” se celebren demà dissabte 25 de febrer les manifestacions unitàries convocades pels sindicats que representen les treballadores i els treballadors del sector públic.

La crisi i la mala gestió financera de la Generalitat no pot recaure, de cap manera, sobre les treballadores i treballadors del sector públic ni sobre la qualitat dels serveis públics.

Davant les contínues mobilitzacions, l’Administració ha convocat la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana per al proper 1 de març, a les 12 hores, a la Ciutat de la Justícia. L’ordre del dia és: “Proposta de mesures en matèria de personal per al període 2012-2015”. Aquesta proposta consisteix, de forma resumida, en:

1.    Garantir l’ocupació del personal interí al llarg del període de validesa del Decret 1/2012, però sense suprimir ni les mesures de reducció de jornada i de salari per al personal interí de l’Administració del Consell, ni el no cobrament de l’estiu per a aquest col·lectiu.

2.   Fomentar la formació de les persones afectades per les reduccions de jornada.

3.      Introducció de programes de salut laboral.

4.    Supressió de la congelació de les noves incorporacions i reconeixements de grau de carrera professional o de sexennis; però amb efectes retributius a partir de l’1 de gener de 2014. A més, proposa recuperar l’1 de gener de 2013 el 25% de carrera/desenvolupament i sexennis i la resta en 2014.

5.   Reducció de la taxa de temporalitat en tots els sectors en un mínim d’un 5% abans de 2015, a través de la convocatòria de les ofertes públiques d’ocupació.

6.      Recuperar el pla de pensions.

7.  Posar en funcionament la carrera professional en l’administració del Consell en 2014.

Aquestes propostes són un maquillatge del Decret Llei 1/2012, però no suposa la seua retirada. Per això, cal continuar les mobilitzacions fins a aconseguir-la.

Font de la informació:  http://networkedblogs.com/umvSE

La Muixeranga