dijous, 20 d’octubre del 2011

Festa de la Música, Dansa i Cançons Tradicionals


El proper dissabte dia 22 d'octubre se celebrarà el Festival de la Música, Dansa i Cançons Tradicionals de l País Valencià al Real de Gandia, organitzat per la Federació de Folklore de La C. V. i la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Real de Gandia, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Real de Gandia i l'Institut Valencià de la Música. Assistiran els grups Colla de tabal i dolçaina La Rosca de l'Alcúdia, Grup de Danses Font Santa de Teulada, Grup de Danses, Pensat i Fet de Canals, Grup Coros y Danzas Monte de la Sal del Pinós, l'Agrupació Folklórica El Cremaller de Benicàsim, el Grup de Danses La Senyera de València i, l'anfitrió, la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Real de Gandia. 

Els actes consistiran en la rebuda pel matí dels grups participants, desfilada pels carrers de la població fins a la Plaça Beat Carmelo on tindrà lloc la Gran Dansà, i a partir de les 17,00h. a l'Auditori de la Casa de Cultura, Festival a càrrec dels grups participants, amb aproximadament més de 200 persones. 

A més a més, dintre dels actes del festival tindrà lloc la presentació del llibre "La Dansà del Real, Quatre-Cents Anys d'Història", treball d'investigació i recerca, encapçalat per Vicent Mahiques, i editat per l'editorial Bullent. 

Exposició "Pobles abandonats, pobles en la memòria", a Beniarjó

L'exposició "Pobles abandonats, pobles en la memòria", produïda pel Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València, arriba a Beniarjó. S'inaugura el dia 21 d'octubre. Es tracta d'una mostra itinerant que ja s'ha pogut veure a distintes poblacions valencianes. 

L’exposició explica diferents causes de l’abandonament rural dels pobles valencians, i rescata la memòria dels seus habitants, amb imatges d’arxiu i objectes relacionats amb l’activitat econòmica i de la vida quotidiana. A més compta amb un espai interactiu on es mostren entrevistes fetes als habitants dels antics pobles abandonats.

L’objectiu d’esta exposició és mostrar als ciutadans una part important del paisatge cultural del territori valencià. Analitzar les causes i conseqüències de l’abandó rural pròpiament dit durant el segle XX, així com aprofundir en el passat i present dels pobles que van ser negats per les aigües com a conseqüència de la construcció de pantans com Loriguilla o Benagéber.

La Muixeranga