divendres, 17 de juny del 2011

18 de juny: No a les retallades, Sí al valencià

Dissabte hem de tornar a dir: Sí al Valencià. La manifestació se centra en la reivindicació del model educatiu en valencià i en la protesta per les retallades a sistema públic.

 

 

 

Manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic: 

Benvolgudes companyes, benvolguts companys:

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca una MANIFESTACIÓ per un ensenyament públic de qualitat, contra les retallades i en defensa de l'ensenyament en valencià.

Tots i totes som conscients de les últimes agressions a l'escola pública. Totes i tots sabem que cal plantar cara a aquesta Conselleria entestada a devaluar l'educació valenciana.
Tots i totes rebutgem la cessió de sòl públic per a empreses privades.
Totes i tots volem que l'alumnat valencià estudie en unes condicions dignes, amb les instal·lacions adequades, amb el professorat necessari i sense increments de ràtios.

I a més, després de les últimes ocurrències de Font de Mora, amb l'anunci de l'inici del seu pla de fals plurilingüisme - un pla que suposa un atac al gran consens que suposà el disseny de les línies en valencià, que ens vol enganyar amb l'ensenyament en anglés però sense la formació necessària per al professorat i que suposarà una reducció en el nombre d'aules - la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha decidit convocar una manifestació el dissabte 18 de juny.

Sabem que les retallades en professorat afectaran directament la qualitat de l'ensenyament, ja que tenim constància que es fusionaran grups de valencià amb grups de castellà, s'incrementaran les ràtios en totes les etapes, continuaran desapareixent els professors de compensatòria i els de suport, tot açò unit a la falta de places escolars en molts centres, cosa que obligarà, una vegada més, a crear unitats en espais comuns o a instal·lar algun barracó al pati (si és que encara hi cap) i crearà greus problemes organitzatius en els centres.

Per tots aquestos motius i perquè no renunciem a la consecució d'una escola pública, valenciana i de qualitat::

Per un ensenyament públic de qualitat
No a les retallades, sí al valencià!


US ESPEREM el DISSABTE 18 DE JUNY
a les 18 h. a la P. SANT AGUSTÍ (València)

La Muixeranga