dimarts, 10 de gener del 2012

Els sindicats rebutgen les mesures de la Generalitat i acorden convocar mobilitzacions

Hui, dia 10 de gener, s'han reunit les organitzacions sindicals, CCOO, CSIF, FSES, Intersindical i UGT-PV, per a adoptar les mesures de rebuig de forma conjunta.

El Consell, el passat dia 5 de gener, va anunciar un gran paquet de retallades (publicat el dia 10) i que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història. Cap altra Comunitat ho ha realitzat amb aquest abast, amb la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.

Pretenen estalviar més 1.000 milions d'euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. Ens oposem frontalment i per això anunciem una sèrie de mobilitzacions que es van a allargar en el temps perquè el Consell retire el Decret Llei.

El govern valencià ha balafiat i ha gastat més del que tenia, no precisament en serveis a la ciutadania, sinó en fastos i despeses supèrflues que ens han dut a la situació de fallida i fallida que pateix la nostra Comunitat.

Les cinc organitzacions sindicals han decidit portar a terme mesures legals per tal que es retire el decret perquè estan convençuts que s'han vulnerat drets i la legalitat vigent. Pretenen que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada, pel que vam demanar que dimitisca o siga cessat, el Conseller Vela, responsable directe en l'elaboració i execució dels pressupostos en les últimes legislatures.

Amb la finalitat de què es retire el decret-llei, les cinc organitzacions sindicals han acordat el següent:
  • Demanar una entrevista urgent amb el President de la Generalitat.
  • Convocar concentracions de cinc minuts en tots els centres de treball del sector públic, el divendres 13 de gener.
  • Assemblees informatives en tots els centres de treball.
  • Concentracions d'una hora tots els dijous, a partir del 19 de gener.
  • Iniciar recollida de signatures demanant la dimissió del Conseller Vela
  • Manifestació el dia 26 de gener a les 18:30, a Alacant, Castelló i València, que finalitzarà en la seus i subseus de la Generalitat. El lema de la manifestació serà: “ No a les retallades en els serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”.
Així mateix, preveiem una manifestació amb caràcter autonòmic en el mes de febrer, alhora que no descartem cap altre tipus de mesures de protesta en el futur.


Acords reunió unitària del sector educatiu (STEPV, CCOO-PV, UGT-PV, ANPE i CSI-F)

  • Assemblees unitàries els dies 16, 17 i 18 de gener de 2012.
  • Manifestació per l'ensenyament públic i contra les retallades en els serveis públics. Dissabte 21 de gener en València i Alacant. 18 hores.
  • Altres mesures complementàries a la campanya general:
    1. Aprovació en els claustres del manifest de la campanya.
    2. Renúncia temporal voluntària a la participació en accions formatives convocades per la Conselleria d’Educació.
    3. Suspensió temporal de la participació en tot tipus de plans i programes experimentals o d’innovació.
    4. Renúncia del professorat interí a la participació en qualsevol funció o activitat complementària no docent
    5. Penjar a les portes del centre un cartell amb la quantitat que deu la Conselleria d’Educació i les conseqüències que això comporta i pancartes o cartell amb el lema de la mobilització: “No a les retallades als serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”
    6. Renúncia temporal a la participació en qualsevol convocatòria de pla, programa, concurs, premi, etc.
    7. Renúncia temporal a participar en la xarxa de qualitat de la Conselleria d’Educació.
    8. Renúncia i devolució immediata dels diaris, periòdics i revistes lliurats directament per la conselleria als centres.
    9. Renúncia a participar en qualsevol convocatòria de Conselleria per a informar i/o formar els centres en qualsevol aspecte.
http://www.intersindical.org/noticies_intersindical_2012.html#acords_educacio



La Muixeranga