diumenge, 20 de novembre del 2011

Mobilitzacions a la Vall d’Albaida contra l'aprovació d'una planta de residus animals

PLANTA DE TRANSFORMACIÓ DE SUBPRODUCTES D'ORIGEN ANIMAL DE CATEGORIA 1  A LA POBLA DEL DUC

Dies abans d'abandonar l'alcaldia de la Pobla, el Sr. Natalio Navarro deixava ben lligada tota la documentació requerida per a construir una planta de transformació de subproductes d'origen animal de categoria 1.


Quin tipus de residus d'animals es tractarien en esta planta?

Segons la normativa de la Unió Europea els materials de la categoria 1 inclou els següents subproductes animals :

·        Totes les parts del cos, pells incloses, dels animals sospitosos d'estar infectats o afectats per una encefalopatia espongiforme transmissible (EET), és a dir, el mal de les vaques boges.
·        Animals sacrificats en aplicació de mesures d'eradicació d'una EET, dels animals de companyia, de zoològic i de circ.
·        Animals utilitzats per a experimentació i dels animals salvatges sospitosos d'estar infectats amb malalties transmissibles.
·        Material especificat de risc, en ser teixits susceptibles de transportar agents infecciosos.
·        Productes derivats d'animals als quals se'ls haja administrat substàncies que estiguen prohibides o continguen residus de contaminants mediambientals.
·        Tot el material d'origen animal arreplegat en depurar les aigües residuals de les plantes de transformació de la categoria 1 i d'altres locals en els quals es retire el material especificat de risc.
·        Residus de cuina procedents de mitjans de transport que operen a nivell internacional.

Els ajuntaments i la gent dels pobles afectats ( La Pobla, Otos, Bèlgida, Montaverner...) s'estan mobilitzant per evitar el que seria un desastre ecològic, mediambiental i econòmic (agricultura, turisme rural, caça, medi ambient, etc.) per a una bona part de pobles de la Vall d’Albaida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga