La propaganda que queda a l'espai públic, testimoni dels darrers quinze dies de frenètica activitat electoral, és una de les mostres que el respecte de la jornada de reflexió no s'aplica de manera estricta.
L'objectiu original de la jornada és rebaixar les possibles tensions preelectorals i prevenir pressions o coaccions d’última hora sobre els electors”.
Alguns països no disposen de jornada de reflexió, com la Gran Bretanya, mentre que altres encara la mantenen. A l’Argentina, per exemple, durant el dia de les eleccions fins i tot estan prohibits els espectacles públics, futbol inclòs.
En el context actual és poc efectiu limitar la difusió de missatges polítics. La jornada de reflexió ha perdut molt de sentit, ha quedat obsoleta. En un futur no molt llunyà, la podríem veure desaparèixer.
També hi ha alguns arguments en favor del manteniment d'aquesta jornada. D'una banda, podríem imaginar un atac publicitari massiu d’última hora per part d'alguna força política econòmicament potent, o bé la divulgació d'un sondeig electoral manipulat. De l'altra, en destaca el “descans” que ofereix, tant als electors com als candidats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada