divendres, 1 d’abril de 2011

La U.P.V. troba el moderador de velocitat perfecte

Superar amb el cotxe l'obstacle artificial que es posa de través a la calçada per limitar la velocitat dels vehicles, encara que s'alce el peu de l'accelerador provoca danys al vehicle, sobresalts al conductor i a la resta de passatgers i fins i tot sorolls molestos al veïnat del vial. Aquesta problemàtica els seus dies comptats amb el revolucionari "moderador de velocitat" en forma de ronyó que ha inventat la Universitat Politècnica de València (UPV) i per al qual ja tramita la corresponent patent.
 
El "pare" d'aquest "ronyó de la velocitat"  -això significa "Speed ​​Kidney", el nom en anglès que ha rebut- és el Grup de Recerca en Enginyeria de Carreteres (GIIC) de la UPV que dirigeix ​​el catedràtic Alfredo García. Aquest moderador del trànsit consta d'un ressalt corb com un ronyó, d'aquí la seva denominació, i una altra elevació disposada de manera que la trajectòria òptima per passar-ho és seguint la curvatura del "ronyó".
 
El canal entre els dos ressalts obliga, si es vol evitar el gual, a descriure una ziga-zaga suau, de manera que s'ha de "reduir la velocitat a 40 km / h", apunta García. A velocitats més altes no queda més opció que seguir en línia recta i, per tant, remuntar els ressalts, de manera que es pateixen els mateixos inconvenients que amb un gual clàssic.
 
El GIIC ha perfeccionat el nou moderador en l'antic peatge de l'A-7 a Puçol, on ha instal lat 18 variants del "Speed ​​Kidney", modificant l'amplada, l'alçada i el radi del ressalt per tal de trobar el model perfecte. Per això els ha sotmès a 4.200 passades de cotxes, camions i motos. García assegura que aquest moderador "és funcional i segur, ja que no causa danys al vehicle, ni incomoditat als seus ocupants, ni tampoc sorolls per al veïnat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga