dimecres, 30 de març del 2011

Reaccions a l'absolució de Bezabeh

Alemayehu Bezabeh és un home feliç. Absolt recentment de temptativa de dopatge pel Comité de Competició de la Federació Espanyola d'atletisme, el corredor romandrà dos mesos al seu país d'origen, Etiòpia, entrenant amb normalitat. "Va a seguir el seu pla normal d'entrenament i el maig tornarà a Espanya per a la temporada de pista. Està il·lusionat de tornar a córrer i posar-se a disposició de la Federació Espanyola", van indicar ahir fonts pròximes al plusmarquista espanyol de 5.000 metres.

No obstant això, l'absolució de Bezabeh va desencadenar irades reaccions de companys com Jesús España, actual subcampió d'Europa de 5.000 metres, que no va tardar a mostrar la sorpresa per la seua exculpació. "No puc dir la meitat del que pense perquè si ho dic, no torne a córrer en la meua vida. Hi ha un comité tècnic de selecció que tria als que els dóna la gana i no convé posar-se a mal amb ells. El que està passant em sembla surrealista ", va declarar el fondista, que competeix en la mateixa distància que l'etíop. "Si ha confessat i se l'absol és que ací val tot. A Espanya els que manen protegeixen els que fan trampes. Em vaig quedar molt defraudat amb l'absolució de Bezabeh, però vaig a passar de tot això per no amargar", ha conclòs. Per la seua banda, des de la Federació Espanyola d'atletisme es van limitar a expressar que acataven la decisió, sense fer cap comentari al respecte.

Malgrat tot, des de l'entorn de Bezabeh voler ressaltar la innocència del etíop. "Ha actuat impecablement i per això la justícia l'ha declarat innocent, però lamentablement hi ha una altra justícia paral·lela que està fent molt de mal", van manifestar fonts pròximes a l'atleta, que han ressaltat que "en ser absolt recuperarà la beca de la Federació". A diferència del cas d'Alberto Contador, Bezabeh mai ha donat positiu en un control de dopatge. L'atleta va ser detingut el 9 de desembre quan viatjava amb el seu entrenador, Manuel Pasqua, presumiblement a una cita en què havia de punxar una bossa amb la seua pròpia sang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga