diumenge, 6 de febrer del 2011

La mare de totes les batalles

Pittsburgh Steelers i Green Bay Packers disputaran aquesta nit l'edició número 45 de la Superbowl, el títol que atorga el regnat de la NFL, la Lliga Professional de Football, durant un any.

No hi ha un partit que suscite tanta passió, que siga capaç de paralitzar un país sencer com els Estats Units -hi haurà més de 105 milions de telespectadors-, ni que reuneixa tants al·licients al seu voltant -s'esperen més d'un bilió d'apostes a tot el món-. És la mare de totes les batalles. Entre altres coses, perquè és la batalla final, la decisiva, la que posa en joc un dels títols més prestigiosos del món: el trofeu Vince Lombardi.

Però aquesta edició de la Superbowl, la primera que no comptarà amb cheerleaders, perquè cap dels dos equips tenen grup d'animadores, ja s'ha cobrat els primers ferits. La tempesta de vent i neu que castiga, sorprenentment l'estat de Texas, té a Dallas sumida en un mantell blanc de més de 10 centímetres. La neu acumulada al sostre del Cowboys Stadium va provocar una allau que va produir set ferits, un d'ells de caràcter greu.

Per l'hora del partit, cap a les dues de la matinada a Espanya, s'espera neu, però el sostre retràctil de l'estadi fa que no perille la celebració del xoc. El Cowboys Stadium, el quart més gran de la NFL, podria registrar la millor entrada a la història d'una Superbowl, superant els 103.985 del Rose Bowl a Califòrnia en el Steelers-Los Angeles Rams de 1980, i fins i tot s'espera que se supere el rècord històric d'un partit de la NFL, en poder d'un Dallas Cowboys-New York Giants amb 105.121, precisament en l'escenari de la final d'avui.

Dues potències defensives

Per al partit, les apostes estan lleugerament a favor dels Steelers, més experts que uns puixants Packers que es van ficar a última hora en els playoffs. Pittsburgh té un gran equilibri entre atac i defensa, i és, sobretot en aquest punt, on radica el seu major poder. Són la segona millor defensa de la Lliga.

En atac, els Steelers estan dirigits pel seu quarterback Ben Roethlisberger, que viurà la seua tercera final i busca el seu tercer títol. Roethlisberger, QB titular de Pittsburgh des de 2004, té en els receptors Mike Wallace i Hines Ward als seus millors socis. L'equip de Mike Tomlin, l'entrenador més jove a guanyar la Superbowl, té una baixa d'importància, Maurkice Pouncey.

Els Packers afronten la seua sisena final després d'haver sorprés en els playoffs. Aaron Rodgers és el seu mariscal de camp i serà la seua primera Superbowl després de convertir-se en el millor substitut del llegendari Brett Favre. Green Bay té la cinquena millor defensa de la Lliga i compta amb dos dels millors linebackers de la NFL, Clay Mathews i AJ Hawk. L'entrenador, Mike McCarthy, va néixer a Pittsburgh i va créixer com a fan dels Steelers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga