diumenge, 12 de febrer del 2012

Ricardo Abad completa 500 maratons en 500 dies

L’ultrafondista navarrés i rècord Guiness Ricardo Abad ha assolit avui a Barcelona la marca de 500 maratons en 500 dies, en què ha recorregut prop de 21.100 quilòmetres al llarg de les 50 capitals de província espanyoles.

"Semblava com una cosa impossible i això és el més bonic, quan tens alguna cosa en contra i ho aconsegueixes salvant les adversitats. No és fàcil", ha explicat Abad en un acte amb el seu patrocinador Pronokal al port olímpic de la capital catalana, just després de completar la seua última marató en aquesta odissea particular.

Candidat en 2009 al Premi Príncep d'Astúries dels Esports, el passat octubre va entrar en el llibre Guiness dels rècords en sumar 366 maratons consecutius, superant el belga Stefan Engel. "Si amb alguna cosa em quede -ha relatat Abad- és d'animar la gent a superar els entrebancs del dia a dia. Això m'ha ajudat molt. Hi ha moments de soledat, moments físicament molt durs, amb grip, amb febre i el pensament de quedar-se al llit. Molts dies et fas preguntes i no trobes respostes".

Aquest navarrés de 41 anys ha recorregut en 500 dies un total de 21.097,5 quilòmetres en més de 2.000 hores, visitant les cinquanta capitals de província espanyoles i participant en tretze maratons oficials. Vint parells de sabatilles destrossades ho testifiquen.

Tot això sense deixar el seu treball habitual de vuit hores en una fosa, de manera que després d'acabar el seu torn es vestia de curt i, amb dos aparells GPS per validar les hores recorregudes, es llançava a córrer quatre hores de mitjana al dia. En total, els seus quilòmetres ascendits suposarien haver escalat gairebé 25 vegades l'Everest.

"Són dades que no són fàcils i dóna molt de vertigen mirar enrere. No només cal estar preparat físicament, sinó també mentalment convençut d’allò que fas. Tens crisi i dies en què es passa malament. Però avui és un dia que difícilment oblidaré", ha reconegut Abad.

No només corre aquest navarrés, casat i amb una filla de sis anys, amb l'objectiu de superar els seus propis límits, sinó que la seua intenció és també solidària, ja que ha recaptat 12.600 euros que donarà a l'Associació Navarra en favor de Persones amb Discapacitat Intel•lectual (ANFAS).

"Què ve després?", S'ha preguntat Abad. "No ho sé. Em fa por, esperaré uns dies i després ja veurem. No és fàcil estar cada dia corrent, però em sent un privilegiat". Perquè, ha dit, no es considera "una cosa rara, sinó un amant de l'esport a qui li agrada marcar-se reptes i viure al límit". I ha conclòs: "A vegades no saps d'on et ve aquesta força de voluntat. Però cada vegada em sent millor i sóc més feliç. És una cosa que es porta dins".

El repte de Ricardo Abad, que compta amb una pàgina web on explica les seues experiències, va començar el passat 1 d'octubre del 2010.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga