dijous, 19 de maig del 2011

El vot del dia 22 és important i ÚTIL.


Llegint les cròniques sobre el Moviment 15-M, pense que tenen molta raó. I me n'alegre. Me n'alegre, sobretot, que, per fi, una gran part de la població descontenta surta al carrer a dir que estan farts i que la situació ha de canviar. El perill rau en equivocar-se de finestreta, en protestar contra el sistema democràtic, no contra els que viuen a costa del sistema democràtic i l’estan destruint.

Tots els que surten al carrer perquè pensen que el sistema està podrit i que els partits no els representen han de votar massivament als partits d'esquerra i, a més, afiliar-se a ells per a, una vegada dins, provocar el canvi que reclamen promovent mesures com: una llei electoral proporcional que acabe amb el bipartidisme establert, la limitació de mandats, de manera que cap responsable polític estiga més de dues legislatures en el càrrec, les llistes obertes en totes les eleccions perquè no siga el partit sinó l'elector qui decideixa a qui cal triar, l’obligatorietat que qualsevol que siga elegit per a qualsevol lloc, una vegada que l'abandona al terme del termini establert, torne al lloc de treball que va deixar, que tota persona triada per a qualsevol lloc estiga obligada a declarar els seus ingressos i patrimoni, tant en incorporar com a l'abandonar el mateix, i que se'ls exigeixa als polítics que si durant l'exercici del càrrec són imputats per qualsevol delicte, han d’abandonar immediatament i, si són condemnats, se'ls impedirà presentar-se mai més.

És des de dins com pot aconseguir-se, però només si som multitud. I que la indignació es converteixa en acció transformadora. No permetem que s'apropien de la democràcia els que consideren que tot és seu: el sistema, les institucions, els diners...

Ahir vaig rebre la propaganda electoral dels principals partits i, sense obrir els sobres, els vaig trencar i els vaig tirar. Tinc clar que no els vaig a votar, ni ara ni en les generals de l'any que ve. Crec que no representen els meus interessos ni els de la població. Van als seus negocis. El problema és a qui votar.

A la nostra terra, sembla que tots els descontents i desencantats amb els socialistes poden decantar-se per Esquerra Unida o per la coalició Compromís. Donar el vot a Compromís pot resultar realment decisiu, cada vot compta. És el que podríem anomenar un veritable vot útil. Segons Enric Morera “de la nostra presència depén que les coses es facen d'una altra manera”. També diu que "Compromís fa por als poderosos i corruptes perquè saben que no ens poden tapar la boca".
Escolta
Llegeix fonèticament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga