dimecres, 4 de maig del 2011

Un programa sobre llengua en “prime time” a Canal 9

Canal 9 estrena demà dijous a les 22.15 h Trau la llengua, un nou programa divulgatiu sobre l'ús de l'idioma. “Es tracta d'un programa sobre paraules, sobre la gent que les utilitza i sobre com les utilitza; un programa que no dóna lliçons, no corregeix, ni aconsella, només busca complicitats amb l'espectador, i que aquest ho passe bé”, ha explicat el director general de Radiotelevisió Valenciana, José López Jaraba, des de la seua de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, on s'hi ha presentat.

Segons ha informat la cadena, “Trau la llengua arreplega la llengua valenciana parlada, busca entre les seues curiositats i descobreix els seus secrets”. El programa estarà conduït per Eugeni Alemany, que serà “l'encarregat de fer un viatge al voltant d'un tema, convertint-se en el protagonista que conta en primera persona la seua experiència en buscar diferents dialectes, variants poc conegudes i modes poc freqüents d'anomenar a les coses”.

L'espai comptarà amb seccions fixes, com ara una enquesta al carrer; Que vol dir…?, sobre etimologia; o Uvituari, on es mostraran paraules que estiguen caient en desús.

Jaraba ha assegurat que el programa “encaixa perfectament” en la “filosofia” de RTVV, “ja que és la millor forma de posar en pràctica la llei de creació, que diu que, entre els deures de l'ens, hi ha el foment i la protecció de l'ús del valencià”. 

Caldrà fer-li un seguiment ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Muixeranga